Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 червня 2022, 17:25

Ford Motor буде виробляти електрокари в Іспанії

На іспанському заводі автовиробник Ford планує розпочати збірку електрокарів нового покоління. Про це повідомляє The Wall Street Journal, посилаючись на слова глави компанії у Європі Стюарта Роулі. Він розповів, що формування електромобільної архітектури у цій державі допоможе організувати прибутковий бізнес у ЄС, повідомляє LBLV.

Керівництво корпорації зупинило свій вибір саме на Іспанії для виробництва електрокарів через доступніші ціни на електроенергію та більш низькі заробітні плати співробітників. При цьому Ford Motor хоче залишити головний офіс у Німеччині, а також продовжити виробництво електромобілів на інших підприємствах Європи.

Стюарт Роулі також зазначив, що перехід до виробництва авто на електродвигунах сприятиме скороченню кількості робочих місць на заводах у Німеччині та Валенсії. Зараз у європейському підрозділі автовиробника працює понад 41 тисяча осіб, серед яких 6 тисяч співробітників із Валенсії та 20 тисяч — працюючих на трьох заводах у Німеччині.

За останні кілька років спостерігається активне зростання виробництва електрокарів у Європі, зазначають аналітики LBLV. Цьому сприяє місцеве законодавство щодо екологічності машин, а також зростання цін на пальне.

На сьогоднішніх торгах акції автовиробника Ford Motor подорожчали на 0,17% до 11,48 долара.

Рита Котова, фінансовий аналітик LBLV

Джерело: Мінфін