Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 березня 2022, 12:54

Вже друга клірингова система заблокувала рахунок Національного розрахункового депозитарію РФ

Європейська розрахунково-клірингова система Clearstream заблокувала рахунок Національного розрахункового депозитарію РФ (НРД). Це вплине на отримання купонів та дивідендів інвесторами з єврооблігаціями та іноземними акціями, пише Forbes.

Вже друга клірингова система заблокувала рахунок Національного розрахункового депозитарію РФ
Фото: intellinews.com

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіна»: головні фінансові новини

Іноземний депозитарій Clearstream Banking повідомив НРД про блокування його рахунку, йдеться у повідомленні на сайті депозитарію. Він отримав повідомлення 24 березня. Це вже другий міжнародний депозитарій після Euroclear, який через санкції проти Росії призупинив проведення операцій.

Операції в Clearstream не виконуються у зв'язку з блокуванням рахунку, як і проведення виплат, йдеться у повідомленні НРД. Зупинено також операції з цінними паперами в системі Euroclear до отримання компанією роз'яснень від регулюючих органів.

Розрахунки з цінними паперами Euroclear також заблокував, проведення виплат доходів, що надходять на рахунок НРД до Euroclear, не виконується. Euroclear обмежив операції за рахунком НРД ще 18 березня у зв'язку із санкціями Євросоюзу проти Росії.

Читайте також: Мосбіржа працює вже другий день: що відбувається з російськими акціями

Рішення про відновлення операцій за рахунком НРД ухвалюватиметься за підсумками розгляду документів та відомостей щодо депозитарію компетентними регулюючими органами Люксембургу, заявив депозитарій.

Що це означає для інвесторів із РФ

Призупинення роботи Clearstream та Euroclear означає, що російські інвестори з єврооблігаціями та іноземними акціями не зможуть отримувати платежі за тілом боргу, купонами та дивідендами, що йдуть через ці системи.

Коментарі - 3

+
+28
bonv
bonv
26 березня 2022, 13:12
#
Проти Росії діють найважчі у світі караючі санкції. І за ними підуть нові, — Байден. Чим більше тим краще. Нафтове ембарго в першу чергу. І наступальну зброю для України середньої дальності.
***
Джонсон: Британія дасть Україні антибатарейні комплекси, а Туреччина — ще «Байрактарів». Супер!
«Ми домовилися з Ердоганом так: Британія надає Україні антибатарейні комплекси для знищення далекобійної артилерії росіян, з якої вони розстрілюють Маріуполь. Ця британська артилерія зможе також знищувати російські кораблі на далекій відстані. А Туреччина доставить ще партію „Байрактарів“ в Україну, а також потужні колісні тягачі з платформами, на які буде вантажитися британська важка далекобійна артилерія і буде розвозитися на потрібні місця дислокації», — йдеться в повідомленні.
+
+30
BEZE
BEZE
26 березня 2022, 20:46
#
Можна буде потрохи і виганяти нечисть з України
+
+15
bonv
bonv
26 березня 2022, 13:13
#
Петро Порошенко в ефірі телекомпанії Al Jazeera закликав держави Перської затоки збільшити поставки нафти на світовий ринок замість російської. Він наголосив — необхідно негайно запровадити нафтове ембарго проти росії як держави-агресора. Порошенко також зазначив — чим швидше буде зупинене російське вторгнення в Україну, тим меншими будуть глобальні ризики продовольчої кризи.
«Зараз свою окрему роль має також арабський світ. Чому? Тому що зараз, коли ми просимо запровадити ембарго на російські нафту і газ, всі країни Перської затоки мають можливість збільшити поставки своєї нафти і газу на світовий ринок. І це саме те, на що ми розраховуємо від вас», — наголошує Порошенко.
«Це допоможе уникнути продовольчої кризи і зупинити загрозу безпеці забезпечення продовольством. І це також дозволить всім нам утримувати ціну на нафту і газ на фоні запровадження ембарго щодо російських енергоносіїв», — пояснює Петро Порошенко.
«Адже це й справді аморально — сплачувати мільйони доларів кожного тижня, які Європа і світ платять Росії, а ці гроші далі йдуть на фінансування вбиства українців», — говорить Петро Порошенко.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися