Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 березня 2022, 16:31

Україна стала членом енергетичного Євросоюзу

Україна стала частиною енергетичної системи Євросоюзу й приєдналася до ENTSO-E. Про це президент Володимир Зеленський написав у Twitter.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

«Завершилось об'єднання української та європейської енергосистем. Тепер наша електроенергія тече в Європу, а європейська — в Україну», — написав президент.

Що це означає

Відтепер перетікання електроенергії між Україною з одного боку та Білоруссю і РФ з іншого стануть неможливі. Україна повністю інтегрується з європейським ринком, з усіма його перевагами та недоліками.

Українські виробники зможуть експортувати електроенергію за вищими цінами, ніж всередині країни, але імпорт також може виявитися дорожчим за внутрішні ціни.

Читайте також: Як живе наша економіка за умов війни: бюджет, пенсії, комуналка, продовольство

Україна мала приєднатися до системи до кінця 2022 року, проте розв’язання Росією війни проти Україну показало, що після роботи в ізольованому режиму Україна не може приєднатися назад до системи агресора і відмовилася це робити.

Коментарі - 6

+
+45
bonv
bonv
16 березня 2022, 16:54
#
Нарешті і назавжди.
+
+15
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
16 березня 2022, 18:19
#
Зашибись! 14 лет понадобилось для такого результата!
Объединение энергетических систем Украины и Европейского Союза усилит безопасность энергообеспечения Украины и ЕС.
Об этом заявил президент Виктор Ющенко во время своего выступления на Международном энергетическом форуме в Киеве.
«В области электроэнергии нашей общей целью является объединение энергетических систем Украины с энергетической системой объединенной Европы. Мы подписали соответствующий меморандум»

ЧЕТВЕРГ, 22 МАЯ 2008, 10:40 https://www.pravda.com.ua/rus/news/2008/05/22/4440596/index.amp
Никто не помнит? А может кто-то вспомнит как к этому относился Яценюк и Гройсман, а может кто-то вспомнит такого себе Мартыненко, бывшего комсомольца, который 8 лет был председателем Комитета по энергетики ВР и всячески в угоду ДТЭК тормозил этот вопрос? А может кто-то помнит как в 2015 году Яценюк и Порошенко освободил от уплаты НДС импортеров угля с РФ? Что тоже не помните, А может помните как в том же 2015 году Яценюк отменил ВСЕ!!! льготы для частников при подключении к альтернативной энергетике и ввел спец пошлину для частников 20% для ввоза оборудования? Что тоже не помните? Ну давайте. «патриотческие гаслометы». начинайте рассказывать о «подвигах» и Яценюка и Гройсмана и Южаниной и Порошенко!
+
+14
Три літри
Три літри
17 березня 2022, 7:09
#
Опять Порошенко Григорию в штаны навалял
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
17 березня 2022, 8:51
#
Слышишь, так навалял не мне, а всем гражданам или на этом документе подпись не Порошенко? Или чья? И давай поменьше хамства, я с тобой не пил и слава Богу не собираюсь!
ЗАКОН УКРАЇНИ
Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення передумов для нової моделі ринку природного газу та забезпечення стабільності розрахунків підприємств енергетичної галузі
(Відомості Верховної Ради (ВВР), 2016, № 1, ст.5)


Президент УкраїниП.ПОРОШЕНКО
м. Київ
24 листопада 2015 року
№ 812-VIII


Так это чья подпись??? А вот и «любимый» 45 пункт!!!
45. Тимчасово, до 1 липня 2017 року, звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з постачання на митній території України вугілля та/або продуктів його збагачення товарних позицій 2701, 2702, 2703 00 00 00, 2704 00 згідно з УКТ ЗЕД.
У разі застосування зазначеної пільги норми пункту 198.5 статті 198 цього Кодексу не застосовуються в частині товарів/послуг, необоротних активів, суми податку на додану вартість з вартості яких були включені до податкового кредиту у звітних (податкових) періодах, що передували періоду початку застосування пільги.

Ну что читать умеешь??? Так может расскажешь куда эти деньги делись???
Или расскажешь по чем в Польше платные дороги? И так кругом обосрался, так что лучше бы помолчал!
+
0
Ivavita
Ivavita
16 березня 2022, 22:31
#
Окрім вас тут ніхто нікого не згадував у своїх дописах. Для чого писате це все лайно?
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
17 березня 2022, 8:53
#
Для того, что бы потом ни кто не говорил …что война все спишет… а отвечать кому то придеться!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися