Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 лютого 2022, 8:18

«Розвага для лузерів». Автор «Чорного Лебедя» розкритикував першу криптовалюту

Відомий фінансист та автор економічного бестселера The Black Swan Насім Талеб розкритикував біткоїн і назвав його «розвагою для лузерів». Про це він написав у своєму твітері.

Відомий фінансист та автор економічного бестселера The Black Swan Насім Талеб розкритикував біткоїн і назвав його «розвагою для лузерів».
Насіим Талеб/Фото: liga.net

►Підписуйтесь на «Мінфін» у Instagram: головні новини про інвестиції та фінанси

Розвага для лузерів

«Біткоїн не є страховкою від геополітичних подій — насправді це повна протилежність. Чудова розвага для лузерів за низьких відсоткових ставках», — написав Талеб.

Крім того, за його словами, перша криптовалюта не належить до інструментів хеджування.

Hannibal ad portas.

So it turns out #BTC is not a hedge against inflation, not a hedge ag. oil squeezes, not a hedge ag. stocks. And, of course, Bitcoin is not a hedge against geopolitical events --actually the exact opposite.

A perfect sucker game during low interest rates.

— Nassim Nicholas Taleb (@nntaleb) February 20, 2022

Недовіра до крипти

Раніше «Мінфін» писав, що Талеб розкритикував цінність блокчейна і криптовалют як таких, і передбачив, що в кінцевому підсумку вони коштуватимуть нуль.

«Я не вірю в криптовалюту чи блокчейн-технології. Тому що твердження не здаються пов'язаними з реальністю», — зазначив Талеб.

Він розповів, що біткоїн успішний, «бо ціна на нього зараз десятки тисяч доларів».

«Це не успіх для валюти. Валюта повинна бути стабільною. Якщо ти платитимеш ренту в біткоїнах, ти можеш збанкрутувати у разі, якщо він сильно піде вгору, а твій дохід прив'язаний до фіат-грошей. Нам потрібно розділяти оцінку цих валют і зручності», — зауважив він.

Ніколас Талеб — заслужений професор ризик-менеджменту та науковий консультант Universa Investments. Автор кількох книг, серед них бестселери «Чорний Лебідь» та «Антихрупкість».

Криптовалюта падає

21 лютого котирування першої криптовалюти впали нижче за $38 000.

Станом на ранок 22 лютого вартість біткоїну становить $36 718.

Автор:
Анна Недогибченко
Редактор стрічки новин Анна Недогибченко
Пише на теми: Фінанси, банки, економіка, інвестиції

Коментарі - 2

+
+30
Kanarej
Kanarej
22 лютого 2022, 12:53
#
«Валюта должна быть стабильной. Если ты будешь платить ренту в биткоинах, ты можешь обанкротиться в случае если он сильно пойдет вверх, а твой доход привязан к фиат-деньгам». Л. — логика. Когда у нас масса людей набрались кредитов в долларе при доходах в гривне, и гривна обвалилась — то многие тоже «обанкротились», или просто не смогли платить по кредитам, или это стоило им слишком дорого финансово и морально. Значит ли это, что гривна тоже развлечение для лузеров? :) Как и многие другие не слишком стабильные валюты? Может просто надо думать головой, и принимать во внимание курсовые риски, чтобы не быть лузером, а конкретные валюты тут ни при чем?
+
+15
xapyga
xapyga
22 лютого 2022, 13:36
#
Вот если подумать головой, вы сравниваете, не сравнимое
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися