Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 грудня 2021, 14:31

Наступного року на криптовалюти чекає «значна корекція» — опитування

2021 став роком, коли криптовалютами нарешті зацікавилися інституційні інвестори. Тепер ті ж інвестори вважають, що цей клас активів чекає великий розпродаж наступного року, пише Bloomberg.

► Підписуйтесь на телеграм-канал «Мінфіну»:
головні фінансові новини

Згідно з опитуванням, проведеним Natixis Investment Managers, цифрові активи — це «головний претендент» на «значну корекцію» у 2022 році. Майже три чверті опитаних установ стверджують, що такий тип інвестицій не підходить для більшості приватних інвесторів.

Водночас 28% інституцій, що взяли участь в опитуванні, заявили, що інвестують у криптовалюту. Майже третина з них (або 8% від усіх опитаних) готова збільшити обсяг інвестицій у цифрові активи наступного року.

Згідно з опитуванням, 40% інституцій вважає криптовалюти повноцінною інвестицією, хоча їм зрештою знадобиться регулювання центробанків

Читайте також: Соратник Уоррена Баффета похвалив Китай за заборону криптовалют

Хто взяв участь у опитуванні

Опитування для Natixis було проведене CoreData Research у жовтні та листопаді та охопило 500 інституційних інвесторів з різних країн. Зокрема в ньому взяли участь чотири центральні банки, понад 20 суверенних фондів та понад 150 корпоративних пенсійних планів.

Загальний обсяг активів, що знаходяться під управлінням респондентів, становить близько $12,3 трлн.

Переломний рік для криптовалют

Цього року в криптовалюти почали інвестувати фондові менеджери та пенсійні фонди. Багато великих інвесторів, відомих своєю фінансовою кмітливістю, також приєдналися до криптосфери. Для багатьох біткоїн став захистом від інфляції, спричиненої щедрою програмою стимулів.

Читайте також: Інвестори вважають біткоїн надійнішим захистом від інфляції, ніж золото — JP Morgan

Біткоїну, найпершій і найбільшій з криптовалют, пророкували занепад і крах безперервно впродовж всієї його десятирічної історії. Переважно безрезультатно — після того, як він «вийшов у мейнстрім» близько 5 років тому, біткоїн зріс у ціні більш ніж на 5000%.

КУРС КРИПТОВАЛЮТ

Коментарі - 10

+
+8
Kharakternyk
Kharakternyk
9 грудня 2021, 14:45
#
З великою долею ймовірності так і буде.
+
+75
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 грудня 2021, 15:18
#
Та нє… тіко тузємун… це ж цифрове лай… о, нє, це ж цифрове золото?
+
+23
Kharakternyk
Kharakternyk
9 грудня 2021, 21:00
#
Цей рік був роком туземуна. А цифрове це золото чи лай*о, час вже нагально показує. Лайно не дорожчає в мільйони разів за 10 років. Але дехто вперто не хоче це визнавати. Ну й, як говориться — *** їм в ***, щоб штани не спадали:)
+
+15
Did7n
Did7n
9 грудня 2021, 15:06
#
Надо покупать значит
+
+40
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
9 грудня 2021, 15:22
#
Качелі крипти мають на меті укріпити думку, що завжди ціна повертається і навіть росте далі, але цей актив керується кількома великими гравцями, які розрахують так, як буде вигідно їм. Звісно, не без того, що хтось збоку також попаде в струю. Але це переважно ті, хто вже в системі з тих часів, коли ціна була низькою.
Чекаємо чергового халвінгу, коли винагорода за майнінг впаде, тоді має зрости ціна, щоб компенсувати затрати, але ж ціну формує попит, а не затрати на майнінг, тобто виробництво нових битків. Якщо ціна не піде, то це стане початком кінця. Два з половиною роки…
+
+13
penetrator1963
penetrator1963
9 грудня 2021, 15:44
#
Согласен. за неделю до халвинга будет жесткий слив, чтобы потом закупиться на минимуме и поднять волну. в крипту не верю, как в инвестицию, но именно этого момента жду) за год вполне реально х10 сделать. смотря где будет дно. если на 30к, то лично у меня нет уверенности в пике на 300к. это через чур уже. думаю, где-то 120−150к, не больше.
+
+34
Artem Doroshenkov
Artem Doroshenkov
9 грудня 2021, 19:45
#
Подозреваю что у тех кто в комментах выше крипты нет)))
+
+8
Kharakternyk
Kharakternyk
9 грудня 2021, 21:04
#
Так і є, вони й не приховують. Звичайні криптофоби. Щось комусь постійно хочуть доказати, лише не зрозуміло що і кому.
+
+8
Андрюха Луганський
Андрюха Луганський
9 грудня 2021, 22:39
#
А на ближайшие 2 недели в целом по рынку какие мысли?
Планирую фиата залить на покупку стелара. До нового года надо закупиться. От думаю сейчас или подождать ещё чутка…
+
+20
Did7n
Did7n
10 грудня 2021, 9:46
#
Не там спрашиваете, Вам на профильные форумы надо.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися