Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 листопада 2021, 13:45

Франція залишилася відкритою для мандрівників з України

Вакциновані українці зможуть їздити до Франції і після рішення ЄС виключити Україну з переліку безпечних з епідеміологічної точки зору країн. Про це написав у Twitter глава МЗС Дмитро Кулеба.

Вакциновані українці зможуть їздити до Франції і після рішення ЄС виключити Україну з переліку безпечних з епідеміологічної точки зору країн.
Фото: censor.net

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

«Франція ухвалила рішення залишити кордони відкритими для українців, які пройшли повний курс вакцинації. МЗС продовжує працювати із партнерами в ЄС, аби українці мали максимальну свободу подорожей» — написав Кулеба.

Зокрема, немає обмежень для в'їзду, якщо громадянин України повністю вакцинований однією із вакцин, визнаних Європейським агентством лікарських засобів (EMA) і дозволених для використання на території Франції. До їх числа належать вакцини Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield і Jansen/Johnson & Johnson.

Для контролю на кордоні вимагають пред’явити тільки документ, що підтверджує вакцинацію та заповнити заяву про відсутність симптомів Covid-19 та/або про відсутність контактів з особами, що захворіли на Covid-19.

Якщо громадянин України не пройшов вакцинацію, він може в'їхати до Франції тільки при умові пред’явлення документу, що підтверджує «нагальну необхідність» в'їзду до Франції, а також за наявності ПЛР-тесту, зробленого не більше ніж за 72 годин або тесту на антиген, зробленого не раніше, ніж за 48 годин до в'їзду, пройти тест на антиген в аеропорту Франції після прибуття та дотримуватися 10-денної самоізоляції.

Які країни залишаються відкритими для українців

Кіпр — головною умовою перебування на острові — повна вакцинація або негативні тести (до і після прибуття).

Естонія — з України дозволений в'їзд з будь-якою метою для тих, хто пройшов повний курс вакцинації, але не більше року тому. За інформацією МЗС, усі вакцини проти коронавірусу, що офіційно використовуються в Україні, наразі приймаються Естонією.

Для тих, хто не щеплений проти Covid-19 й прибуває до Естонії для роботи, навчання, або на підставі спеціального дозволу, повинні за 72 години до в'їзду зробити ПЛР-тест або, як альтернатива, за 48 годин — експрес-тест на антитіла — і пред’явити довідку про негативний результат.

Читайте також: Covid-сертифікат у «Дії» тепер можна отримати з паспортом-книжкою

Хорватія не стала змінювати умови для прибуття українців. Необхідно надати негативний ПЛР-тест, зроблений не пізніше 72 годин з моменту тестування до моменту перетину хорватського кордону, або швидкий тест на антиген, зроблений не пізніше 48 годин до моменту перетину хорватського кордону.

Також треба показати сертифікат про повний курс вакцинації або медичну довідку про те, що особа одужала від Covid-19q отримала одну дозу вакцини протягом 8 місяців від зараження вірусом, за умови, що особа була щеплена в межах 365 днів до моменту перетину кордону.

Страхування від Covid-19. Виплата у 50 тисяч гривень

Також зберегли можливості подорожей для громадян України — Нідерланди, Бельгія,Данія, Чехія та Австрія, Ірландія, Швеція.

Передісторія

Нагадаємо, що 9 листопада Європейський Союз виключив Україну зі списку країн безпечних для подорожей через погіршення ситуації з коронавірусом. Але держави самостійно вирішують пускати українців до країни чи ні.

Коментарі - 1

+
+22
Три літри
Три літри
12 листопада 2021, 15:49
#
Вакцинатники могут спать спокойно…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися