Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 листопада 2021, 10:02

Хакери вкрали дані 7 мільйонів клієнтів онлайн-брокера Robinhood

Компанія Robinhood Markets, що володіє популярним серед роздрібних інвесторів США застосунком для торгівлі цінними паперами Robinhood, повідомила про великий витік даних. Про це пише РБК.

Компанія Robinhood Markets, що володіє популярним серед роздрібних інвесторів США застосунком для торгівлі цінними паперами Robinhood, повідомила про великий витік даних.
Фото: epravda.com.uа

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» у фейсбуці: головні фінансові новини

Деталі

У заяві сказано, що злом системи компанії стався 3 листопада — його зробив шахрай, який зателефонував у службу підтримки клієнтів і переконав співробітника служби надати йому дані, необхідні для доступу до систем департаменту.

За даними компанії, у розпорядженні злочинця опинилися електронні адреси приблизно 5 млн осіб, повні імена — 2 млн інших клієнтів, а також імена, дати народження, поштові адреси та дані облікових записів ще приблизно 300 користувачів.

Читайте також: Хакери здійснили масштабну атаку та зламали 9 важливих організацій

У Roblox зазначили, що така «чутлива» інформація, як номери соціального страхування, дані про банківські рахунки або кредитні картки, не була викрадена, а клієнти сервісу не зазнали фінансових втрат.

Зломщик зажадав від Robinhood викупу, а компанія повідомила про інцидент правоохоронні органи. Розслідуванням зайнялася Mandiant, яка спеціалізується на кібербезпеці.

Читайте також: Як хакери використовують проти нас наш мозок і як перешкодити цьому

Як зазначає The Wall Street Journal, на платформі Robinhood відкрито 22,4 млн активних брокерських рахунків. Таким чином, розкрадання торкнулося майже третини клієнтів компанії.

Акції Robinhood знизилися на сесії постмаркету 8 листопада — котирування просіли на 3,4%, тоді як основну сесію завершили зростанням на 2,6%.

Коментарі - 7

+
+15
Kidav
Kidav
9 листопада 2021, 10:19
#
Давайте, грузите свои данные в Дию!
+
+78
Bely
Bely
9 листопада 2021, 10:51
#
В Дию данные никто не грузит. Они уже есть в базах. Дия — это просто агрегатор уже существующих данных
+
+15
Три літри
Три літри
9 листопада 2021, 11:00
#
Что не отменяет того факта что Дия копирует часть данных их чужих баз в свои собственные базы.

Тот же сертификат о вакцинации не присутствует как сущность какой-то внешней по отношению к Дие базы, он формируется самой Дие на базе информации о прививках в системе Helsi.

Информация о ВУ чтобы быть показанной в Дие не запращивается каждый раз при каждом запуске приложения, а хранится в самом приложении. И дополнительно наверное где-то в собственной базе Дии чтобы потом Дия могла найти информацию о штрафах уже из другой системы.

И так далее.
+
+15
Serhii Kyrychenko
Serhii Kyrychenko
9 листопада 2021, 12:07
#
Вже видно що ви не рубите ні бельмеса. Поясню:
— Helsi — МІС (медична іформаційна система) створена приватною компанією, таких систем на медичному ринку України більше десятка
— Дані по вакцинаціях вносяться в різні МІС і звідти попадають в центральну базу даних eHealth (більше інформації про це тут: https://ehealth.gov.ua/)
— З цієї бази даних Дія і бере дані по вакцинаціям населення
+
0
Три літри
Три літри
9 листопада 2021, 15:21
#
Що саме ви намагаєтесь мені пояснити, Сергію? Та ще з таким хамуватим аплобом?

1. Я знаю что це продукт приватної фірми. Водночас це едине місце де можна записатись на вакцінацію і посилання на це місце пристуне на сайті МОЗ. Хіба я казав що Helsi то щось державне? Ні, не казав. Тож що саме Ви, Сергію, «аправергали»? Незрозуміло.
2. Не знаю ніяких інших МІС, може вони і існують. Але Helsi це система де з’явиться інформація про вакцінацію незалежно від того записувались ви на вакцінацію через Helsi чи ні. Окремої МОЗівської системи де б накопичувалась інформація про вакцінацію — не існує. Знов таки незрозуміло що саме Ви, Сергію, заперечували.
3.Так, а я що казав? Що Дія бере дані з системи Helsi. Потім на базі цих даних формує сертифікат який ні в яких інших системах не розміщаєтья. Тож ці дані (сертифікат) є лише в Дії яка «ніяких данних не зберегає».

Вам, Сергію, треба уважніше читати те з чим ви сперечаєтесь. А також допускати думку про те що ви не єдина освічена людина в Україні і інші також знайомі з розподіленими інформаційними системами. Навіть деякі системи створювали власноруч.
+
+15
bonv
bonv
9 листопада 2021, 11:21
#
Думайте…
+
0
preyvanamor
preyvanamor
9 листопада 2021, 11:31
#
«У Roblox зазначили…» ???
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися