Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 липня 2021, 12:14

Резюме Стіва Джобса було продано за рекордні $343 тисячі

Оригінальне резюме, заповнене Стівом Джобсом 1973 року, було продано на аукціоні за рекордні $343 тис., повідомляє Apple Insider.

Заяву про прийом на роботу Стіва Джобса було продано за рекордні $343 тисячі
Фото: appleinsider.com

Артефакт вже встиг побувати на чотирьох аукціонах. Минулого разу він виставлявся у березні цього року й був проданий за $222,4 тис… Цього разу захід проходив онлайн і завершився 28 липня. Імена переможців поки не названо. Суму було виплачено в криптовалюті Ethereum.

►Підписуйтесь на сторінку «Мінфіну» на фейсбуку:
головні фінансові новини

Мало що відомо про резюме — воно не містить навіть назву посади, на яку претендував Джобс. Він, ймовірно, заповнив його у віці 18 років — за три роки до того, як він разом зі Стівом Возняком і Рональдом Уейном заснував Apple.

Унікальний фрагмент історії

На сторінці аукціону зазначається, що «заява про прийом на роботу, заповнена Стівом Джобсом 1973 року, — унікальний фрагмент історії з того самого моменту, як мрійник змінив світ».

Щоб привернути більше уваги, власник оригіналу Winthorpe Ventures виставив на продаж не тільки фізичну, а й NFT-версію артефакту. За словами організатора Оллі Джоші, це робилося з метою «перевірити привабливість цифрових активів, якщо порівнювати їх з фізичними еквівалентами».

Читайте також: Кращий результат за 45 років. Прибуток Apple зріс до $21,7 мільярда

NFT-версія заяви Джобса була продана у кілька разів дешевше фізичної — всього за $23 076.

Коментарі - 1

+
+30
bonv
bonv
31 липня 2021, 17:18
#
Кожен дуріє по своєму:))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися