Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 червня 2021, 13:27

В Україні запустили платформу для оцінки та продажу земельних паїв. Дубілет розповів деталі

В Україні запустили нову платформу для продажу і покупки сільськогосподарської землі — «Доброзем». Про це в телеграмканалі написав ексміністр Кабміну і один із співзасновників monobank Дмитро Дубілет, який бере участь у проєкті.

В Україні запустили нову платформу для продажу і покупки сільськогосподарської землі — «Доброзем».
Фото: epravda.com.ua

Що можна дізнатися на «Доброземі»

Власники паїв можуть подати інформацію на сайті dobrozem.com.ua, а служба підтримки перевірить документи і оцінить потенційну вартість землі.

Повноцінно сервіс запрацює в липні, після запуску ринку землі в Україні.

«Ідея проста: власники паїв зможуть виставити на нашому сайті оголошення і почати отримувати пропозиції від потенційних покупців. Покупці, в свою чергу, за допомогою зручної системи фільтрів зможуть знаходити цікаву землю і робити по ній пропозиції», — розповів Дубілет.

Читайте також: Як купити с/г землю: покрокова інструкція підготовки та оформлення угоди

При цьому він визнав, що сам процес купівлі/продажу землі в Україні — досить заплутаний. У ньому задіяні нотаріуси, банки, оцінювачі, орендарі з пріоритетним правом викупу та інші.

«Ми детально опрацювали цей процес, і наша служба підтримки буде допомагати продавцям на всіх його етапах», — додав він.

Платформа інтегрована з безліччю систем. Наприклад, з системою супутникових знімків, щоб виводити по кожній ділянці докладні дані по метеорологічній історії та вирощуваних культурах.

Дивіться також: Ринок землі в Україні: Коли запрацює. Як визначити вартість землі. Ризики інвестицій у землю

Також розробники будуть розвивати мережу своїх представництв по регіонах, щоб допомагати продавцям, якими часто є люди у віці, реєструватися на сайті для успішної угоди.

Нагадаємо

1 липня в Україні відкриється ринок землі. Це означає, що громадяни зможуть вільно купувати сільськогосподарські наділи, в тому числі і в інвестиційних цілях.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися