Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 червня 2021, 13:45

Tesla не перестає дивувати: компанія представила потужний суперкомп'ютер

Компанія Tesla створила комп'ютер, який експерти відправили на п'яту позицію за потужністю в усьому світі. Він стане попередником суперкомп'ютера Dojo, який ще знаходиться у розробці, повідомляє LBLV, посилаючись на сайт Electrek.

Компанія Tesla створила комп'ютер, який експерти відправили на п'яту позицію за потужністю в усьому світі.
Фото: LBLV

Компанія останні кілька років взяла орієнтир на роботу з обчислювальними потужностями. Сильні комп'ютерні установки необхідні для запуску ПО автономного управління електрокарів і навчання нейромереж, які отримують великий обсяг даних, що надходять з автопарку.

Над суперкомп'ютером Dojo компанія веде роботу вже кілька років. При цьому глава корпорації Ілон Маск побіжно згадував про те, що проект під назвою «Dojo» буде закінчено до кінця поточного року.

Днями керівник відділу штучного інтелекту компанії Тесла Андрій Карпати презентував один з суперкомп'ютерів. Він не став багато розповідати про Dojo, але зазначив, що це буде найпотужніший комп'ютер, який буде заточений під навчання нейронних мереж, і буде набагато потужнішим, ніж нинішній кластер Тесла.

У LBLV нагадують, що раніше Маск говорив про те, що суперкомп'ютери виробництва Tesla будуть доступні для інших корпорацій, і вони також зможуть працювати на навчання нейромереж.

Костянтин Філатов, фінансовий аналітик LBLV.com

Джерело: Мінфін