Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 травня 2021, 15:43

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку анонсував «народні» IPO (відео)

Голова Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) Руслан Магомедов анонсував організацію програми для надання можливості громадянам купити акції держкомпаній. Про це він повідомив в інтерв'ю телеканалу «Перший Діловий».

Голова Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку анонсував «народні» IPO (відео)
Фото: finpost.com.ua

«Ми будемо намагатись організувати „народні“ IPO для державних підприємств, які є власністю держави на 100%. Ми спробуємо невеликі пакети реалізувати за допомогою IPO та запропонувати їх широкому колу інвесторів», — зауважив голова НКЦПФР.

За його словами, це допоможе залученню інвестицій одночасно в державу й бюджет. «Народні IPO були у сусідніх країнах і це дало гарний результат насамперед для держави», — додав Магомедов.

Раніше

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення щодо допуску іноземних цінних паперів до обігу на території України.

Українські недержавні пенсійні фонди почали вкладати свої заощадження у цінні папери іноземних компаній, які допущені НКЦПФР до обігу на території України.

30 квітня набули чинності зміни до Положення про проведення фінансового моніторингу суб'єктами, держрегулювання і нагляд за діяльністю яких здійснює Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Коментарі - 5

+
+2
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
5 травня 2021, 16:06
#
За 3 месяца Магомедова сделано столько, сколько не сделано было до этого за 30 лет.
Но почивать на лаврах нельзя — направление верное и нужно идти дальше)
+
+15
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
5 травня 2021, 18:56
#
Потрібно бути повним йолопом, щоб вкладатися в держпідприємства в Україні. Одна постанова і Нафтогаз замість десятка лярдів прибутку має аналогічний збиток. Енергоатом одним розчерком Ахметівської підстилки вібправлений в нокаут. І так вскрізь, Укрпошта та Укрзалізниця тримають збиткові тарифи аби популізмом втримати виборця для влади. А про корупцію взагалі мовчу.
+
+17
AlexZerg
AlexZerg
5 травня 2021, 19:21
#
Одна постанова і приватна власність вже націоналізована. Для того вона і влада, щоб робити те що вигідно. Набагато краще нічого не пробувати зробити, щоб потім можна було критикувати тих, хто пробував і в них не вийшло… чи не так?)
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
5 травня 2021, 22:42
#
Закони економіки не можна обійти постановами. Вони, як і закони фізики — річ об'єктивна. Порушуючи базові принципи нариваєшся на непередбачувані наслідки. Якщо ми декларуємо ринкову економіку, то має бути ринок, а не тут ринок, а там ручками… кривенькими… на самокатику.
+
0
zzel
zzel
5 травня 2021, 20:28
#
Скорее для ахметовых это и делается — обычный гражданин понимая это все не пойдет, по этому придется за копейки акции на том ИПО продавать
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися