Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 квітня 2021, 8:35

Головні події на фондових біржах 20 квітня: Ринок США падає через лист глави ФРС

Компанії продовжують повідомляти про успішні результати за перший квартал, проте, фондовий ринок США у вівторок знову знизився. Індекс S&P500 за підсумками торгів вівторка втратив 0,6%, знизившись до рівня 4134 пункту.

Компанії продовжують повідомляти про успішні результати за перший квартал, проте, фондовий ринок США у вівторок знову знизився.
Фото: korrespondent.net

Торги на біржі

Лідерами зростання у вівторок стали акції Johnson & Johnson, які зросли на 2,3%, і акції UnitedHealth Group Incorporated, що додали 1,7%.

Найбільше впали акції компанії Abbott Laboratories, що втратили за день 3,6%, і акції Bank of America, які просіли на 2,7%.

Якщо вірити коментарям експертів з Уол-Стріт, то ринок США стурбувала ще п'ятнична заява глави ВООЗ Тедроса Гебреісуса про те, що в усьому світі, щотижнева кількість нових випадків коронавірусу майже подвоїлася за останні два місяці, і наближається до максимальних рівнів.

Читайте також: Порівнюємо вкладення в S&P 500 і інші індексні фонди: прибутковість і ризики

Успіхи США щодо вакцинації важливі для ринку, але багато компаній, особливо великих, які торгуються на американському фондовому ринку в основному являють собою глобальні транснаціональні корпорації, успіх яких багато в чому залежить від успіхів всієї світової економіки. І проблеми світу — це також проблеми для цих компаній.

Лист Пауелла

Ринок США у вівторок продовжив знижуватися через те, що ринку став відомий зміст листа, написаного главою ФРС Джеромом Пауеллом ще 8 квітня. Лист адресований сенатору Ріку Скотту у відповідь на його занепокоєння з приводу зростання інфляції.

Читайте також: Що розкололо інвесторів на два табори і нервує їх більше, ніж інфляція

У цьому листі Джером Пауелл заявив, що не допустить «істотного» перевищення цільового показника інфляції. Глава ФРС вважає, що зростання інфляції буде носити тимчасовий характер. ФРС не прагне до інфляції, яка істотно перевищить 2%, і не прагнемо до інфляції вище 2% протягом тривалого періоду часу.

«Ми добре розуміємо уроки високої інфляції в 1960-х і 1970-х роках, а також тягар, яктй цей досвід створив для всіх американців», — сказав Пауелл в листі. «Ми не очікуємо інфляційного тиску такого типу, але у нас є інструменти для усунення такого тиску, якщо він дійсно виникне».

Дивіться також: Рекордний держборг США 2021: проблема чи ні (відео)

Відповідь глави ФРС мабуть не переконав сенатора-республіканця Ріка Скотта від Флориди, і його офіс поділився змістом цього листа з агентством Reuters. Додавши, що: «Дані ясно показують, що інфляція зростає, і голова Пауелл продовжує ігнорувати цю проблему».

Цей лист підняв для ринку тему інфляції і збільшив інфляційні побоювання ринку, що і стало основним драйвером для зниження.

Варто зазначити, що великого ажіотажу по даній темі не було, оскільки вона не була підхоплена з боку ЗМІ. Але великі гравці на цю інформацію звернули увагу.

Коментарі - 5

+
+9
Qwerty1999
Qwerty1999
21 квітня 2021, 11:27
#
В Україні допустили до обігу казначейські облігації США

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку
ухвалила рішення про допуск іноземних цінних паперів
до обігу на території України.
Про це повідомляє пресслужба НКЦПФР.
Мова йде про:
— казначейські облігації уряду США/U.S. Treasury notes;
— облігації SSB NO. 1 PLC;
— акції інвестиційного біржового фонду іноземного емітента iShares Asia 50 ETF;
— акції інвестиційного біржового фонду іноземного емітента Vaneck Vectors Gold Miners ETF.

Цінні папери іноземного емітента допускаються
до обігу на території України на фондових біржах
та позабіржовому ринку.
Наразі до обігу на вітчизняному ринку капіталу
допущено 34 цінних папери іноземних емітентів.
+
0
youknow
youknow
21 квітня 2021, 12:17
#
Спалення ресурсів за гроші, яки згорають «у топці економічної кризи» — може варто всім зменьшити оберти?
+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
21 квітня 2021, 12:22
#
Кто остановится — тот проиграет…
+
0
youknow
youknow
21 квітня 2021, 13:09
#
Модель безглузда як жадність, тому що ресурси на планеті обмежені. модель: після мене хочь потоп — «не катить» — програють всі, як що не зменьшити оберти. «споживай відповідально». грощі можна виробляти — ресурси — ні. гроші — це кров економіки, багато грошей — надмірний тиск, інсульт, навантаження на судини і т.п. мало грошей — анемія, дефіцит тиску, споживних речовин, в'ялість і т.ін. але про що це я? це ж колективне відповідальне мислення… тому ковід19. природа навчає економіці — всі тварини роблять запаси — на 4 місяці, але накопичуючи — не знищуть джерела надходжень
+
+9
Qwerty1999
Qwerty1999
21 квітня 2021, 13:31
#
30-ти и 40-летним ресурсов планеты
на свою жизнь ещё хватит…

А что будет после их смерти — он попадут в рай,
а остальное их вообще не волнует…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися