Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 січня 2021, 15:20

Ощадбанк починає прийом заявок населення на підключення газу від Нафтогазу

З 18 січня відділення Ощадбанку починають прийом заявок і документів від побутових споживачів на підключення газопостачання від газопостачальної компанії «Нафтогаз України», що входить в групу однойменної Національної акціонерної компанії. Про це йдеться вповідомленні держбанку.

З 18 січня відділення Ощадбанку починають прийом заявок і документів від побутових споживачів на підключення газопостачання від газопостачальної компанії «Нафтогаз України», що входить в групу однойменної Національної акціонерної компанії.
Фото: suspilne.media

Хто може подати заявку

Подати заявку може будь-який споживач, не тільки клієнт Ощадбанку.

Як оформити

Для оформлення підключення необхідно надати паспорт, ІПН, документ про право власності на житло та згоду співвласника, якщо право власності оформлено на кількох співвласників житла та ЕІС-код (16-значний персональний газовий номер об'єкта).

Шаблон заяви на підключення можна знайти на сайті gas.ua в розділі «Стати нашим клієнтом».

Читайте також: Офіційно: Уряд обмежив ціну на газ для населення

Після обробки заявки клієнт протягом 5−7 робочих днів отримає інформацію від компанії про успішний перехід і подальші інструкції. Перевірити статус виконання заявки на підключення можна буде на сайті gas.ua в розділі «Перевірити статус заявки», ввівши в відповідному полі свій ЕІС-код.

Перехід до нового постачальника відбувається автоматично. Повідомляти попередню газову компанію про підключення до нового постачальника не потрібно. Як тільки перехід буде завершено, клієнт буде отримувати платіжки за спожитий газ вже від нового постачальника.

Читайте також: Зміна постачальника газу. Як не втратити субсидію

Ціна на газ від «Нафтогазу»

Ціни на газ для побутових споживачів від ГК «Нафтогаз України» в січні в рамках тарифного плану «Місячний» становить 7,22 грн/кубометр з ПДВ без вартості розподілу (доставки).

Передісторія

На засіданні 18 січня Кабінет міністрів встановив граничний розмір ціни на газ для побутових споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр до кінця березня.

Газ для побутових споживачів в 2020 році подорожчав на 56,3%. У грудні ціни на газ зросли в 1,5 рази.

12 січня на нараді в Офісі президента України був сформований механізм, який дозволить знизити вартість транспортування газу для населення. Також напрацьовані способи зниження тарифів на газ.

Коментарі - 4

+
+30
bonv
bonv
18 січня 2021, 15:23
#
Газ для побутових споживачів в 2020 році подорожчав на 56,3%. У грудні ціни на газ зросли в 1,5 рази. Все решта тільки маніпуляції влади на 2 місяці…
+
+45
bonv
bonv
18 січня 2021, 15:26
#
Уряд тимчасово, до 31 березня, встановив граничну ціну на газ для роздрібних споживачів на рівні 6,99 грн за кубометр.
У законі зазначено, що ціни на газ — вільні. Уряд упроваджує регулювання цін на газ у незаконний спосіб і не маючи на це повноважень. Як наслідок, це може завершитися блокуванням постанови в суді та подальшим її скасуванням, невиконанням газовиками вимог постанови без юридичних наслідків для них, стягненням газовими компаніями збитків з держави за незаконне втручання в ціни з подальшим їх відшкодуванням за рахунок громадян, зокрема через включення до комунальних тарифів тощо, йдеться в публікації.
По-друге, уряд не дає відповіді на запитання: як каратимуть газовиків, якщо вони продаватимуть газ населенню дорожче за 6,99 грн?
Газовики можуть маніпулювати для збільшення кінцевої ціни до тих самих 10 грн. Наприклад, ціна газу може бути встановлена ними на рівні 6,99 грн, але щоб його купити, треба буде оплатити зверху 3 грн за якісь інформаційно-консультаційні послуги, або ті ж самі температурні коефіцієнти, або як відшкодування витрат на його транспортування. Формально норму постанови буде виконано, проте фактично для населення газ так і не здешевіє.
+
+1
bonv
bonv
18 січня 2021, 16:01
#
Шмигаль: Ціна на газ в Україні могла підскочити вище 12 гривень.
Панікувати буває або пізно, або рано. Так ось, панікувати вже пізно. Ціни будуть рости як і лапша на вуха зе-елехторату.
+
+1
otova
otova
18 січня 2021, 16:53
#
Да ладно. То токены, то заявки Нафтогаза. Где — в Ощадбанке?
Представляете себе этот цирк?
Это там, где неработающий Интернет-банкинг и пенсионеры без пенсий из-за жутких условий перевыпуска карт.
Сначала пусть Ощадбанк займется минимальными прямыми банковскими обязанностями. Для разнообразия.
А потом уже развлекается как хочет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися