Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 грудня 2020, 20:50

Долар та євро падає: чи очікувати сюрпризів до Нового року (відео)

У сьогоднішньому випуску «Прямо по курсу» Олексій Козирєв прокоментує ситуацію на валютному ринку, дасть прогноз курсу гривні, а також розповість, чи варто зараз інвестувати в ОВДП чи ставки ще будуть рости.

Головні питання

Минулого тижня гривня помітно зміцнилася по відношенню до долара. Чи очікується продовження цієї тенденції до кінця місяця?

Деякі експерти пророкують істотну доларову інфляцію і, як наслідок, ослаблення долара до інших ключових валют. Чи варто зараз переходити з долара в євро або фунти?

Міністерство фінансів почало підвищувати ставки по ОВДП. На п'ятирічні облігації ставки вже зашкалюють за 12%. Чи варто зараз купувати ОВДП або ж висока прибутковість сигналізує про високі ризики?

У грудні ціна бареля нафти марки Brent перевищила 50 доларів. Чи означає зростання цін, що світова економіка відновлюється?

Прогноз курсу долара і євро, цін на золото і срібло на період з 17 по 23 грудня.

Коментарі - 19

+
+149
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 грудня 2020, 10:12
#
Та да... особливо євро падає... вверх. Вчора лиш 25 коп додав, а так то 34 то максимум останніх років. Заголовок - дно...
+
+198
Алексей Козырев
Алексей Козырев
17 грудня 2020, 11:13
#
Для SkrudjMacduck. придется мне ответить на твой коммент. Если бы ты реально посмотрел внимательно ролик, то Алина говорила о ситуации двух предыдущих дней (то есть понедельника- вторника), а я ее поправил и отдельно оговорил момент того, что на середину дня среды (то есть на момент записи ролика — валюта уже начала расти и даже привел котировки доллара на середину дня. Тоже самое я и рассказал отдельно и по ситуации с евро, когда озвучивал нюансы в связи с предстоящим на тот момент заседанием ФРС. Мы либо критикуем посмотрев предварительно внимательно перед этим ролик, либо не критикуем употребляя громкие слова формата «дно» и т.д., что ты очень любишь. Надо ведь все же быть объективным, а не просто заниматься критикой, выхватывая часть цитат или манипулируя формулировками заголовков, не смотря при этом сам ролик. Многостаночный ты мой.
+
+43
Zver88
Zver88
17 грудня 2020, 11:26
#
Хороший ответ)
+
+187
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 грудня 2020, 12:23
#
Ну напевне, не многостаночний і на щастя, точно, нє твой... Але то таке. Тепер по суті. Аргумент, що на момент запису ролика було так, а тепер так не зовсім коректний, але нехай, тим більше в ролику ти про це сказав. Але назва - то суть, яка повинна вказувати на головну ідею. І якщо на момент виходу ролика ситуація змінилася, то зміни хоча б назву. Але і тут не все просто. Де ти бачив падіння євро? Останнім часом тренд на ріст і до долара і до гривні. Може й була якась мінімальна корекція, але тренд вверх. Подумай, чи будеш ти дивитися ролик з назвою «Фашисти руйнують Європу», а в ролику десь там скажеш, що вже ні, вже будують єдину Європу. Уяви, як таку назву сприйме новий учасник (мене до уваги не берем, я звик до твоїх особливостей). І от читаю умовний я «Євро падає...», подумаю так, «Що за сліпий експерт, який не бачить очевидного... ф топку...» Мені можна помилятися, я не позиціонуюся як експерт, а тобі варто ретельніше редагувати відзняте. Якщо твій ролик від зйомки до публікації частково втратив актуальність, може його скорегувати чи переробити трохи... ну і останнє... ролик відзняли 2 дні тому... ви в 1990му застрягли? Мій малий монтує пів годинний ролик з примочками і вставками за пару годин... школяр... Світ змінився, все проходить швидко і реальний експерт повинен бути актуальним, а не відмазуватися тим, що 2 дні було геть не так. Де ти був 2 дні тому, коли матеріал був актуальним?
+
+67
Алексей Козырев
Алексей Козырев
17 грудня 2020, 13:04
#
Для SkrudjMacduck. 1) я сам разберусь когда и что мне снимать, какой заголовок ставить — тут мне советов давать не надо.2) редактированием роликов и подгоном их под текущую ситуацию не занимаюсь, 3) слава Богу ты хоть теперь ролик внимательно посмотрел и признаешь, что там все рассказано мною по делу — уже хорошо, а не просто ляпнуть лишь бы ляпнуть в комментарии как в первом твоем высказывании.

Дискуссию прекращаю, так как много рабочих вопросов. Удачи.
+
+73
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 грудня 2020, 13:58
#
Та нехай, якщо тобі так зручно, то будь-ласка. Розумний вчиться на чужих помилках та порадах. Якщо тобі краще заходить власний досвід, твоє право.
+
+57
Аделина Иноземцева
Аделина Иноземцева
17 грудня 2020, 12:33
#
Алексей, респект вам!
+
+28
Tedwin2006
Tedwin2006
17 грудня 2020, 12:37
#
Алексей прав. SkrudjMacduck зачем так критично?
+
+123
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
17 грудня 2020, 13:02
#
Я не критикую реально корисні речі, які відповідають дійсності. Ну хіба важко написати заголовок, який відповідав би дійсності? Хіба важко з ролика вирізати те, що вже змінилося і не актуальне? Олексій визнав, що не все було актуально і він робив корекції по ходу… чому їх просто не вирізати? Я згадую іншого автора мінфіну, який писав, що долар впав, а на момент виходу статті він зріс, хоча на відкритті просідав. Аргумент мене убивав, пише, розумієш, статтю писали тоді, коли долар падав… НУ ТО Й ЩО? Якщо стаття не актуальна, то може поправити її, трошки пізніше пустити, але з актуальними меседжами. Ні, написали, значить мусить бути. Такий собі совковий підхід…
А критика повинна сприйматися не як особиста образа, а як можливість для вдосконалення. Заголовок і частина тверджень хибні, це визнав сам Олексій, але продовжує виправдовуватися процедурними особливостями. Я людина пряма і всіх прошу прямо, з аргументами, але без образ вказувати на мої помилки. Якщо аргументи резонні, я завжди з подякою корегую матеріал. До речі, також проводимо онлайн активності для клієнтів і часто корегуємося згідно відгуків. Але нікого не називаємо своїм многостаночником… до речі, не ясно до кінця, що це таке. Я не очікую, що Олексій буде вклонятися на кожен пост, але такі неточності ідуть з ролика в ролик. Такі неточності в назві та в тексті формують попереднє враження не на користь експерта.
+
+14
Stap
Stap
18 грудня 2020, 21:47
#
Ребята!!! Давайте жить дружно:-) Нац банк как хочет так и рулит. Все ваши прогнозы до лампочки. Бывает конечно тренд в верх или низ. Но и любой тренд нац банк звонит на раз плюнуть))) С уважение к всем.
+
0
Stap
Stap
18 грудня 2020, 21:48
#
Сори. Не звонит а загонит)))
+
+74
uberhoghskill
uberhoghskill
17 грудня 2020, 17:59
#
Селезень прав 100%. Олды привыкли, но новеньких кликбейты и поздно смонтированные видео вводят в заблуждение.
+
+11
motoruller
motoruller
17 грудня 2020, 18:05
#
Ниже 28 и уже хорошо. До 25 числа можем еще ниже и сходим.
+
0
deltam
deltam
20 грудня 2020, 9:31
#
22.12 буде аукціон по облігауціях ?
+
0
Bessus
Bessus
17 грудня 2020, 18:55
#
А есть на сайте где-то сравнение по тарифам брокеров/банков по ОВГЗ?
+
0
ivankolomoez
ivankolomoez
19 грудня 2020, 21:28
#
Пивденный около 5 тыс грн на миллион грн Овгз , Приват в 2 раза дороже
+
+28
AleksandrBank
AleksandrBank
18 грудня 2020, 21:16
#
Такие шутники? Рыдаю... Евро уже 34.00 как 2 дня. Не учтены действия НБУ, а он сильно влияет - ситуация сегодня на лицо. Бюджет 2021 - одолжи или умри. Думайте...
+
+56
Дан Данко
Дан Данко
19 грудня 2020, 0:39
#
Месяц не выходить, а потом зайти и за день забрать, «регулятор»....
«Ми не протидіємо ринковим чинникам формування обмінного курсу, але проводимо валютні інтервенції, щоб згладити надмірну курсову волатильність, накопичити міжнародні резерви та виконати інші стратегічні завдання.»
Спасибо. «Сгладили»
«інші стратегічні завдання» - а вот тут справились
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
19 грудня 2020, 9:25
#
Я об этом же
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися