Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 грудня 2020, 10:10

США назвали Швейцарію та В'єтнам валютними маніпуляторами

Мінфін США назвав Швейцарію та В'єтнам валютними маніпуляторами за підсумками перевірки макроекономічної політики і валютної політики своїх основних торговельних партнерів. Про це йдеться в повідомленні на сайті міністерства.

Мінфін США назвав Швейцарію та В'єтнам валютними маніпуляторами за підсумками перевірки макроекономічної політики і валютної політики своїх основних торговельних партнерів.
Фото: mind.ua

У чому причина

Щонайменше частина валютних інтервенцій цих країн протягом чотирьох кварталів до червня 2020 року викликала питання у США. На думку Вашингтона, Швейцарія і В'єтнам прагнули запобігти коригуванню платіжного балансу, а В'єтнам ще й прагнув отримати несправедливі конкурентні переваги в міжнародній торгівлі.

Читайте також: Bloomberg: США можуть визнати Швейцарію валютним маніпулятором

Під час президентства Дональда Трампа Мінфін США став уважніше стежити за валютними операціями, пише Financial Times. Атаки на Швейцарію та В'єтнам стануть дилемою для адміністрації Джо Байдена, який займе Білий дім в січні, вважає газета.

У 2019, в розпал торгової війни, США визнали валютним маніпулятором Китай — це був перший такий випадок з 1994 року. Але в січні 2020 року з Пекіна зняли цей статус.

США сподіваються на «двосторонню взаємодію» зі Швейцарією та В'єтнамом, але залишають за собою право вжити заходів, зазначила FT.

Читайте також: Мінфін США визнав Китай валютним маніпулятором

Як розповіло джерело газети, Вашингтон планує вирішити проблеми протягом року. Національний банк Швейцарії заявив, що не буде змінювати підхід і відкинув звинувачення в «будь-якій формі маніпуляцій з валютою», цитує видання.

Коментарі - 2

+
0
TAN72
TAN72
17 грудня 2020, 14:12
#
Святоши отозвались.
+
+30
mary27
mary27
17 грудня 2020, 16:18
#
Да как они себе такое позволили?!
Валютными манипуляциями можно только ФРС заниматься)

Надо срочно устраивать ''миротворческую операцию'', и бомбить это гнездо финансовых спекулянтов.
Пока швейцарские Альпы не превратятся в кучу гравия и гранитной крошки)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися