Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 грудня 2020, 16:44

Кабмін звільнив вакцини від covid-19 від сплати ПДВ

Уряд на засіданні 2 грудня вніс вакцини від covid-19 до переліку лікарських засобів, необхідних для боротьби з коронавірусною хворобою, звільнивши їх від сплати податку на додану вартість. Відповідний документ опублікував народний депутат Олексій Гончаренко в телеграм-каналі.

Що відомо

Постановою Кабміну перелік лікарських засобів для боротьби з covid-19 розширили дев'ятьма позиціями.

Одна з позицій — «Vaccines», а саме вакцини проти гострої респіраторної хвороби від covid-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Зараз виробник в документі не вказується.

Страхування від covid-19. Виплата до 50 тисяч

Кого ще звільнили від податків

Levofloxacin; Cefoperazone and beta -lactamase inhibitor; Cefotaxime; Cefotaxime, combinations; Cefepime; Immunoglobulin; Ceftriaxone, combinations; Cefditoren.

Коли вакцина приїде в Україну

Раніше у Всесвітній організації охорони здоров'я прогнозували, що першу партію успішно випробуваної і зареєстрованої вакцини від коронавируса covid-19 Україна зможе отримати в другому кварталі 2021 року.

Крім того, Україна розраховує на 8 млн доз вакцини в рамках глобальної ініціативи COVAX. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, масову вакцинацію в Україні почнуть навесні 2021 року.

Степанов стверджує, що вакцини, отриманої в рамках COVAX, вистачить лише для 20% населення України. При цьому згідно з результатами дослідження Research & Branding Group, 50% українців не погодилися б на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу, але погодився б кожен третій (35%).

Раніше повідомлялося

  • Як стало відомо, перші проміжні результати випробувань показали, що вакцина, розроблена американським фармацевтичним гігантом Pfizer Inc спільно з німецькою компанією BioNTech, більш ніж на 90% ефективна.
  • Після цієї заяви фондові ринки по всьому світу відреагували стрімким зростанням. Ціни на золото та інші дорогоцінні метали різко пішли вниз.
  • Американська фармацевтична компанія Pfizer Inc. була заснована в 1849 році і з тих пір є одним зі світових лідерів ринку.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами про вплив пандемії на економіку в телеграм-каналі «Економіка і коронавірус».

Коментарі - 4

+
+15
bonv
bonv
2 грудня 2020, 16:46
#
На закупку вакцины от COVID-19 в бюджет заложили вдвое меньше средств, чем нужно для эффективной иммунизации.
https://ukranews.com/news/741614-zakupka-vaktsiny-ot-koronavirusa-obojdetsya-v-2-raza-dorozhe-chem-zalozhili-v-byudzhet
+
+30
bonv
bonv
2 грудня 2020, 16:50
#
И даже через 40 лет, дожив до глубокой старости, вы без проблем ответите на вопрос, где вы были и что делали весной-осенью-летом и зимой  2020-го года:))
+
+15
bonv
bonv
2 грудня 2020, 16:51
#
Помню, как пожелал на Новый, 2020-ый год, чтобы этот год стал самым незабываемым в моей жизни. Не прошло ещё и полгода, а я уже понял, что это моё желание сбылось...
+
0
penetrator1963
penetrator1963
2 грудня 2020, 17:45
#
Осталось на законодательном уровне закрепить обязательную вакцинацию от всех штаммов коронавируса, и кто-то очень офигенно заработает. даёшь изменения в Конституцию!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися