Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 15:10

У МВФ прокоментували ситуацію з Сологубом та Рожковою

Глава представництва Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Україні Йоста Люнгман закликав дотримуватися принципів управління Національним банком України (НБУ). Про це йдеться в його заяві у зв'язку з конфліктом навколо двох членів правління Нацбанку, пише «Інтерфакс-Україна».

У Міжнародному валютному фонді заявили, що забезпечення відповідальності правління НБУ має відбуватись згідно засад управління Нацбанком.
Фото: ua.news

Позиція МВФ

«Забезпечення відповідальності Правління НБУ має провадитися згідно з засадами управління Національним банком. Ці критерії управління були розроблені у консультаціях з фахівцями МВФ упродовж попередніх програм, що підтримувалися МВФ. Ці засади спрацювали як на користь НБУ, так і в цілому для економіки України.

Їх дотримання посилило довіру до НБУ як до незалежного та професійного центробанку, надавши політиці Нацбанку більшої надійності та ефективності», — підкреслив представник МВФ.

Передісторія

На засіданні Ради Національного банку, яке відбулося 2 жовтня, було оголошено догану і заявлено про недовіру двом членам правління Нацбанку — Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу.

Детально про скандал читайте тут

Пізніше, голова Ради НБУ Богдана Данилишина пояснив, що останнім часом окремі посадові особи НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав’язувати громадськості свої особисті погляди та оцінки, які навіть не входять до сфери їхньої службової компетенції.

Голова Національного банку Кирило Шевченко вважає, що його заступники Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб порушили політику «єдиного голосу», що могло нашкодити порозумінню регулятора із міжнародними партнерами України.

Читайте також: Як новий глава НБУ змінить кадровий склад центробанку

Коментарі - 4

+
0
karl1929
karl1929
8 жовтня 2020, 16:06
#
Данилишин--приспособленец и не хороший человек
+
+24
Evgen0505
Evgen0505
8 жовтня 2020, 16:11
#
Сологуб и Рожкова - как «заноза в жопе» для текущей власти, вот поэтому власть и прибегает к низкопробным инструментам влиять на общественное мнение с целью демонизировать их.
+
0
Zhmunya
Zhmunya
8 жовтня 2020, 17:18
#
Сологуб и Рожкова - довыпендривались за что и получили выговор. Если не дойдет, что позицию необходимо согласовывать с главой НБУ, то следующий раз просто уволят на основании первого предупреждения.
+
0
Італій .
Італій .
8 жовтня 2020, 17:22
#
Первого предупреждения не было.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися