Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 жовтня 2020, 10:21

Глава НБУ прокоментував історію із доганами Рожковій та Сологубу

Голова Національного банку Кирило Шевченко вважає, що його заступники Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб порушили політику «єдиного голосу», що могло нашкодити порозумінню регулятора із міжнародними партнерами України. Про це він заявив в інтерв'ю zn.ua.

Голова Національного банку Кирило Шевченко вважає, що його заступники Катерина Рожкова та Дмитро Сологуб порушили політику «єдиного голосу», що могло нашкодити порозумінню регулятора із міжнародними партнерами України.
Фото: flickr.com

Що каже Шевченко

«Для мене невід’ємна складова успіху на будь-якій посаді – це командна гра. І її частиною є комунікація. Як ви знаєте, основою взаємодії Національного банку із суспільством, бізнесом, міжнародними партнерами є стратегія комунікацій. Ця стратегія була затверджена ще до того, як я почав працювати у Національному банку», — сказав Шевченко.

Попри це, продовжує він, стратегія є обов’язковою до виконання для всіх працівників НБУ без виключення.

«Одним з принципів цієї стратегії є політика „єдиного голосу“ (One voice policy). Це означає, що ми як команда однодумців у НБУ маємо дотримуватися єдиної позиції, уникати розбіжностей комунікаціях. Адже неузгодженість у комунікаціях членів однієї команди формує в учасників ринку невірні очікування, а відповідно і не сприяє побудові довіри до дій центрального банку», — додав Шевченко.

Читайте також: Як новий глава НБУ змінить кадровий склад центробанку

Він наголосив, що висловлення контрастних поглядів різними членами однієї команди може нашкодити взаєморозумінню з міжнародними партнерами, а особливо це актуально на фоні діалогу з МВФ, який Україна веде зараз.

Передісторія

За словами голови Ради НБУ Богдана Данилишина, останнім часом окремі посадові особи НБУ, прагнучи показати свою особливість і винятковість, намагаються нав’язувати громадськості свої особисті погляди та оцінки, які навіть не входять до сфери їхньої службової компетенції.

На засіданні Ради Національного банку, яке відбулося 2 жовтня, було оголошено догану і заявлено про недовіру двом членам правління Нацбанку — Катерині Рожковій та Дмитру Сологубу.

Детально про скандал читайте тут

Коментарі - 2

+
0
Консультант порталу «Мінфін»
Консультант порталу «Мінфін»
8 жовтня 2020, 11:52
#
Кризис, доллар, гривна. Прогноз курса на октябрь 2020

https://www.youtube.com/watch?v=S__wY5fpHl4&feature=youtu.be

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Подписывайтесь на youtube-канал «Минфин»,
оставляйте комментарии и свои вопросы эксперту под видео;)
+
0
lavrov1
lavrov1
9 жовтня 2020, 20:18
#
Не - кто не отменит налог на депо, даже не надейтесь.Обдирать еще долго в стране не перестанут.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися