Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 серпня 2020, 13:10

«Найбільша помилка на Уолл-стріт»: Citigroup випадково переказав майже $1 мільярд кредиторам Revlon

Співробітники відділу кредитних операцій банку Citigroup перерахували $900 млн компаніям, що надали позику американському косметичного гіганту Revlon. Пізніше Citigroup назвав це «канцелярською помилкою» і зажадав повернути гроші. Про це пише Bloomberg.

Співробітники відділу кредитних операцій банку Citigroup перерахували $900 млн компаніям, що надали позику американському косметичного гіганту Revlon.
Фото: Рональд Перельман, власник компанії Revlon/probonds.ru

Помилка на мільярд

Станом на вечір 14 серпня, ніхто з кредиторів косметичної компанії не демонстрував готовність повернути гроші Citigroup, уточнює Bloomberg. Представник інвестбанку відмовився від коментарів.

Представник Revlon повідомив агентству, що компанія не виплачувала свій борг або якусь його частину кредиторам.

Bloomberg називає подію «однією з найбільших помилок за всю історію Уолл-стріт».

«Це канцелярська помилка ціною $1 млрд», — зазначив колишній радник з реструктуризації та банкрутства Майкл Стентон.

Історія конфлікту

Конфлікт між Revlon і кредиторами триває вже багато років, зазначає агентство. На цьому тижні фонди Brigade Capital Management, Symphony Asset Management і HPS Investment Partners подали позов до виробника косметики через його дії щодо кредиту, виданого ними в 2016 році.

За умовами договору Revlon повинна була погасити борг в 2023-му. Але позивачі разом з UMB Bank стверджують, що Revlon неналежним чином оформила новий кредит, зробивши забезпеченням за нього права інтелектуальної власності, які вже використовувалися як забезпечення по виданим фондами кредитам.

З урахуванням цього компанії вимагали негайного погашення боргу. Несподівано для позивачів незабаром після подачі позову борг був повністю погашений через помилку Citigroup. Це притому, що сам інвестбанк теж був відповідачем за цим позовом, оскільки він виступав адміністративним агентом за позикою.

Тепер Brigade, Symphony і HPS відмовляються повертати гроші, стверджують джерела Bloomberg.

«Це те, чого просили інвестори, — вони хотіли, щоб їх кредит був погашений. Враховуючи, що позов також спрямований проти банку, незрозуміло, чому вони повернули гроші», — сказав старший аналітик Bloomberg Філ Брендель.

Агентство зазначає, що «при нормальних обставинах» у кредиторів було мало надій на повне відшкодування позики, тому надходження грошей від Citigroup стало «особливо приємним сюрпризом».

За словами одного з джерел, Citigroup почав внутрішнє розслідування. У свою чергу Revlon заявила, що буде оскаржувати «безпричинний» позов. На думку компанії, банк UMB, з яким зараз працюють кредитори, взагалі не може пред'являти позов, тому що він не є агентом за позикою.

Зараз Revlon щосили намагається зупинити падіння продажів на тлі конкуренції з Estee Lauder Cos та безліччю невеликих компаній, які використовують соціальні мережі для залучення клієнтів, пише Bloomberg.

Косметична компанія сильно постраждала від пандемії і намагається розібратися зі своїми позиками на $3 млрд.

Коментарі - 6

+
+43
bonv
bonv
16 серпня 2020, 13:15
#
Віддати гроші легко а повернути важко:))) Навіть помилково:)
+
+15
krendel
krendel
16 серпня 2020, 13:17
#
Наши б действовали мгновенно - обналичили  и морды кирпичом:)
+
+68
Kuzyalik
Kuzyalik
16 серпня 2020, 15:10
#
Здается,что это совсем была не ошибка. Что стоит заслать своего человека в ситигруп и сделать,что сделано.
+
0
zzel
zzel
16 серпня 2020, 21:53
#
А теперь ещё и возврат 900 млн может быть неплохим доказательством признания вины
+
+56
SergS7
SergS7
16 серпня 2020, 22:00
#
Вишлю на е-мейл Citigroup номер своєї платіжної картки, може і мені щось перепаде
+
+11
lenta19
lenta19
17 серпня 2020, 9:44
#
Ага, Citigroup настолько неопытная группа, что делает канцелярские ошибки на 1 млрд. И про верификацию, правило «4 глаз» и тому подобное они и слыхом не слыхивали)))) Скорей всего, сигнал о перечислении денег был, а потом передумали. Пусть топы Ревлона и Сити между собой разбираются, кто кого не так понял. Или кинул.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися