Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2020, 19:02

Третій своп-аукціон: НБУ задовольнив заявки п'яти банків на 2 мільярди

Національний банк на третьому аукціоні своп процентної ставки 12 серпня задовольнив заявки п'яти банків на 2 млрд грн за середньозваженою процентною ставкою 6,5% річних. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Національний банк на третьому аукціоні своп процентної ставки 12 серпня задовольнив заявки п'яти банків на 2 млрд грн за середньозваженою процентною ставкою 6,5% річних.
Фото: korrespondent.net

Скільки банків брали участь

В аукціоні взяли участь п'ять банків. Вони подали вісім заявок загальним обсягом 3,13 млрд грн під ставку від 5,75% до 6,5% річних.

Гранична ставка була встановлена ​​на рівні 6,5%.

Нагадаємо, на другому аукціоні своп процентної ставки 15 липня НБУ задовольнив заявки п'яти банків на 410 млн грн за середньозваженою процентною ставкою 6,5%.

Читайте також: Нацбанк уклав з ЄБРР перший валютний своп

Що таке своп процентної ставки

У травні 2020 року регулятор затвердив Положення про проведення Національним банком на міжбанківському ринку операцій своп процентної ставки.

Це відкрило шлях до впровадження нового інструменту, який знизить процентні ризики для банків і додасть їм стимули для інвестицій і довгострокового кредитування.

Читайте також: НБУ затвердив модель оцінки свопу процентної ставки на індекс овернайт

В НБУ уточнюють, що своп процентної ставки дозволить банкам зафіксувати ставку за кредитами на довгий період на одному рівні й «застрахувати» їх від зміни вартості ресурсів. Це, у свою чергу, буде сприяти розгортанню довгострокового кредитування в гривні.

Нагадаємо

  • НБУ на першому аукціоні своп процентної ставки 2 липня задовольнив заявки двох банків на 20 млн грн.
  • Зазначалося, що в першому аукціоні взяли участь чотири банки, які подали 14 заявок загальним обсягом 1,38 млрд грн під ставку від 5% до 6,5% річних, у другому — сім банків, які подали 17 заявок на 2,49 млрд грн під ставку від 5,5% до 6,5% річних.
  • Гранична ставка на обох аукціонах була встановлена ​​на рівні 6,5% річних.

Коментарі - 1

+
0
mary27
mary27
12 серпня 2020, 23:12
#
На покупку валютных ОВГЗ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися