Мінфін - Курси валют України

Встановити
8 серпня 2020, 15:40

Фінансову звітність в Нацбанк подали 84% фінкомпаній — регулятор

Станом на 8 серпня звітність подали 84% небанківських фінансових установ, які знаходяться в Державному реєстрі фінансових установ, а саме 1 тисяча 642 установи. Про це зазначається в повідомленні регулятора.

Хто не встиг, той запізнився

8 серпня, веб-портал Національного банку закрив роботу з приймання файлів та внесення змін до поданої звітності небанківських фінансових установ за I півріччя 2020 року.

Читайте також: «Спліт»: Що НБУ обіцяє небанківським фінустановам

Хто подав звітність

  • лізингодавці — 124 з 136;

  • страхові компанії — подали звітність 189 з 215 компаній, зареєстрованих в ДРФУ;

  • кредитні спілки — 222 з 327;

  • фінансові компанії — 886 з 974;

  • ломбарди — 221 304.

Читайте також: Спліт на старті. НБУ стане регулятором «небанків» за графіком, незважаючи на карантин

В той же час без урахування фінансових установ, зареєстрованих в зоні проведення операції об'єднаних сил та окупованого Криму, відсоток подання звітності склав майже 92%.

Що далі

В подальшому для внесення коригувань, переподачу або першого подання звітності фінансовими установами необхідно письмово звернутися в Департамент статистики та звітності Нацбанку в порядку, передбаченому в пункті 10 розділу I Інструкції про подання звітності небанківськими фінансовими установами в НБУ.

Нагадаємо

З 1 липня 2020 року Нацбанк почав регулювати не тільки банки, а й страхові компанії, кредитні спілки, ломбарди та інші фінансові установи, крім недержавних пенсійних фондів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися