Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 липня 2020, 11:23

Стали відомі три кандидатури на посаду голови НБУ — ЗМІ

Наразі розглядають три можливі кандидатури на посаду голови НБУ. Про це пише Економічна правда з посиланням на власні джерела у Верховній Раді.

Наразі розглядають три можливі кандидатури на посаду голови НБУ.
Фото: 5.ua

Кандидати на посаду

Володимир Лавренчук — колишній голова правління Райффайзен банку Аваль уже був кандидатом на посаду голови НБУ після відставки Валерії Гонтарєвої. Після 14 років роботи в Райффайзен банкір повідомляв, що зацікавлений в роботі у наглядовій раді одного з держбанків. Наразі він без роботи.

Кирило Шевченко — чинний керівник державного Укргазбанку. В інтерв'ю ЕП висловлював незгоду з окремими рішеннями Національного банку щодо зміцнення курсу гривні в 2019 році і повільного зниження облікової ставки.

Читайте також: Правління НБУ відреагувало на звільнення Смолія

Тимофій Милованов — міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства в уряді Олексія Гончарука і президент Київської школи економіки. Професор Пітсбурзького університету на посаді міністра займався питанням відкриття ринку землі, але в результаті розкритикував прийнятий депутатами законопроект.

Читайте також: Офіс президента прокоментував відставку глави НБУ Смолія

Проте не виключено, що Яків Смолій ще може залишитися на посаді, якщо Банкова «здасться» під тиском «аргументів» західних партнерів України і, передусім, МВФ, який регулярно нагадує про збереження незалежності Нацбанку.

Нагадаємо

  • Увечері 1 липня стало відомо, що голова Національного банку України Яків Смолій написав і подав Президенту України заяву про звільнення за власним бажанням.
  • «Протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск. Це робить неможливим ефективне виконання мною як головою покладених на мене обов'язків керувати діяльністю Національного банку і взаємодіяти з іншими державними органами. Своєю відставкою я хочу застерегти від подальших спроб підірвати інституційні основи центрального банку в Україні», — заявив Яків Смолій.

Коментарі - 3

+
+21
Італій .
Італій .
2 липня 2020, 12:08
#
Давайте позовём хором: Лысый, Лысый, Лысый!
+
0
matroskin
matroskin
2 липня 2020, 15:26
#
Не всё так просто и однозначно.
Опытный суперэкономист юсченко просрал всё что только можно было, а никомунеизвестный Саакашвили сумел за год сделать то чего все проффесионалы Украины не могут здесь 30. :(
Дело топ-менеджера набрать комманду людей желающих работать на результат и обеспечивать их работу и увольнения неподходящих. Как это организовать в структуре которая по сути является семейным бизнессом в прямом смысле этого слова, это загадка, наверное Женя-лысый с этим не справится, нужен другой лысый, такой чтоб только глянул и человек сам понял что лучше писать уйти по собственному.
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
2 липня 2020, 12:31
#
Шевченко - судя по тому, в каком состоянии Укргазбанк, хз
Милованов - «соросята»
Лавренчук - друган Порошенко, хотя рокер и хоть куды козак)) 

Я за третьего)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися