Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 червня 2020, 12:26

Криптовалюти не буде. Telegram погодився повернути інвесторам $1,22 мільярда

Telegram укладе мирову угоду з Комісією з цінних паперів і бірж США, за позовом якої федеральний суд Манхеттена заборонив Павлу Дурову запускати криптовалюту Gram, повідомляє Investing.

Як раніше заявляв сам Дуров, суд вирішив, що «Gram не можна поширювати не тільки в Сполучених Штатах, але і у всьому світі». Тепер він погодився виплатити владі США $18,5 млн штрафу та повернути інвесторам $1,22 млрд.

Засновник Telegram зазначає, що погодився на мирову угоду, оскільки подальший розгляд судової справи мав «обмежений сенс». «Ми вітали можливість вирішити її, не визнаючи і не заперечуючи нашу відповідальність», — зазначив Дуров.

Відповідно до угоди, компанія повинна буде протягом трьох років за 45 днів повідомляти Комісію з цінних паперів про намір прийняти участь у випуску «криптовалют, цифрових монет, токенів чи будь-яких аналогічних активів, випущених або переданих з використанням технології розподілених реєстрів».

Хто інвестував в Gram

Інвестори вклали в проект створення криптовалюти і блокчейн-платформу Telegram Open Network $1,7 млрд, розраховуючи отримати 2,9 млрд токенів.

За повідомленнями ЗМІ, серед тих, хто інвестував у проект, російський олігарх Роман Абрамович і засновник компанії Вімм-Білль-Данн Давид Якобашвілі.

Що відомо про Gram

Gram — криптовалюта на основі блокчейн-платформи TON, що розробляється Telegram. Особливістю блокчейн-платформи Gram є велика швидкість здійснення транзакцій.

Ці продукти Telegram розробляв з 2017 року і повинен був запустити в кінці жовтня 2019 року, але згорнув плани через позов Комісії з цінних паперів і бірж США.

Читайте також: Прибутковість 149-214%: п'ять найбільш прибуткових криптовалют 2020 року

Відомство визнало, що компанія Павла Дурова не перейнялася відповідністю токенів Gram нормам американського регулювання, і через суд заборонив первинне розміщення криптовалюти.

Коментарі - 3

+
+31
bonv
bonv
27 червня 2020, 13:00
#
Крипта є і буде:)))
+
+25
Патріот України
Патріот України
27 червня 2020, 13:41
#
Росія і росіяни на всіх (фронтах програють). США рулить світом.
+
+49
bonv
bonv
28 червня 2020, 13:05
#
Експерти вважають, що відносно пізнє введення санкцій в США проти російського проекту – продуманий і запланований маневр. Поки Росія будувала газопровід «Північний потік – 2», американці вичікували, щоб Москва побільше грошей в нього вклала, а потім вибрали момент для санкцій, щоб перешкодити закінчити цей проект.
Натягнули рашку:)))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися