Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 червня 2020, 16:46

За тиждень банки видали 34 кредити за програмою «5-7-9%»

Минулого тижня банки видали 34 кредити представникам українського бізнесу у межах програми підтримки підприємців «Доступні кредити 5-7-9%». Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Скільки видано 

Загальна сума цих 34 кредитів — 23,71 мільйона гривень. 

Які банки видають кредити

Кількість банків, які видають кредити за програмою підтримки бізнесу, збільшилась до 16: Укргазбанк, Ощадбанк, Приватбанк, Укрексімбанк, Банк Львів, ПУМБ, Кредобанк, Альфа-Банк, Банк Альянс, Таскомбанк, Банк Восток, Полікомбанк, Мегабанк, Райффайзен Банк Аваль і Банк ГлобусКреді Агріколь Банк.

Як зазначає Мінфін, цього тижня до програми має приєднатися ОТП Банк.

Від початку програми «Доступні кредити 5-7-9%» видано 639 кредитів на загальну суму 404,76 мільйона гривень.

Читайте також: «Дешеві кредити»: За перший тиждень літа банки видали 50 кредитів

Нагадаємо

З 1 лютого 2020 року в Україні стартувала затверджена урядом програма «Доступні кредити 5-7-9%». Надання трьох можливих ставок — 5%, 7% або 9% — за кредитами залежатиме від розміру бізнесу та терміну його діяльності. Додатково ставка кредитування знижуватиметься на 0,5% річних за кожного найманого працівника, але не менше ніж до 5% річних.

16 квітня в уряді повідомили, що через кризу розширюють програму пільгового кредитування малого бізнесу. Так, на неї планують витратити 35 мільярдів гривень.

Читайте також: Допомога бізнесу. Уряд озвучив умови рефінансування діючих кредитів

Раніше, кредити під 5-7-9% річних уряд планував видавати лише українцям, які створюють новий бізнес. Наразі ж її поширили і на тих підприємців, які постраждали від кризи та карантину.

У межах оновленої програми позику під низький відсоток (5-7-9%), банки видають кредити малому бізнесу для виплати зарплат, поповнення обігових коштів або ж рефінансування вже наявних банківських позик.

Читайте також: Банки видали дешеві кредити на 340 мільйонів

Щоб отримати цей пільговий кредит від держави в період карантину, підприємцю потрібно зберегти щонайменше 80% робочих місць.

Обрати кредит готівкою

Коментарі - 2

+
0
Олександр Грицкевич
Олександр Грицкевич
16 червня 2020, 17:20
#
Получается 34 кредита на 16 банков, а с другой стороны к-во предпринимателей, которым нужны кредиты, и отделений этих банков по стране. Будто не кредиты дают, а выступают инвесторами-ангелами в каком-то стартап инкубаторе.
+
0
mary27
mary27
16 червня 2020, 19:19
#
Это показатель, что кредиты некому давать.
Слишком мало минимально надежных заемщиков.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися