Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 червня 2020, 15:55

«Дешеві кредити»: За перший тиждень літа банки видали 50 кредитів

За перший тиждень літа банки-партнери держпрограми «Доступні кредити 5-7-9%» видали 51 новий кредит на загальну суму 32,6 млн грн. Про це повідомляє пресслужба Мінфіну.

Загалом вже видали 605 кредитів на суму в 381,05 млн грн.

Зазначається, що банки продовжують прийом заявок на нові інструменти програми, які були введені Кабміном на час дії карантинних заходів з протидії пандемії COVID-19 (рефінансування, оборотні, інвестиційні кредити виробникам медичного обладнання).

Читайте також: Допомога бізнесу. Уряд озвучив умови рефінансування діючих кредитів

«Зокрема за тиждень попит на позики під такі умови склав майже 390 млн гривень. Перший підприємець вже зміг рефінансувати свій кредит на суму 1,1 мільйона гривень в АТ КБ „Приватбанк“ під 0% до кінця березня 2021 року.

На цьому тижні Фонд планує підписання угод про партнерство з двома новими банками — ОТП Банком і Міжнародним Інвестиційним Банком», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо

За останній тиждень травня в рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%» банки-партнери видали 75 нових кредитів на загальну суму 55,5 млн грн.

Читайте також: Банки видали дешеві кредити на 340 мільйонів

Умови програми

  • Банки видають кредити малому і середньому бізнесу з виручкою до 50 мільйонів гривень.

  • Держава компенсує підприємцю частину відсотків за кредитом — ставки складають від 5 до 9% річних в залежності від кількості створених робочих місць з можливістю щоквартального зниження процентної ставки.

Читайте також: Чому банки «саботують» програму доступних кредитів «5-7-9»

  • З 1 березня державна програма «Доступні кредити 5-7-9%» включає додаткову опцію — часткові кредитні гарантії. Інструмент дозволяє вирішити проблему відсутності або нестачі застави у позичальника.

Вибрати кредит готівкою

Коментарі - 4

+
+35
SergValin
SergValin
9 червня 2020, 16:01
#
50 кредитов за неделю и 600 вообще — это очень популярная программа. В очередь люди стоят. Очередное доказательство, что не показухи ради делали, а прям вот для людей. Да…
+
0
Alexey Prihodko
Alexey Prihodko
9 червня 2020, 19:25
#
Это из-за имиджа кредитов. Нельзя рассчитывать, что после 30 лет грабительских комиссий и процентов, народ за полгода радостно побежит брать кредиты. Через пару лет будут популярными.
+
+5
SergValin
SergValin
9 червня 2020, 19:46
#
Ды нет, это из-за сущности программы. Государство компенсирует проценты, но выдавать кредит или нет, решает банк. Риски невозврата лежат на банке (госгарантий по этим кредитам, естественно, нет). Ну и зачем банкам такое счастье?

Интересно было бы посмотреть не на количество выданных кредитов, а на количество заявок.
+
+5
bonv
bonv
9 червня 2020, 17:11
#
Перший підприємець вже зміг рефінансувати свій кредит на суму 1,1 мільйона гривень в АТ КБ „Приватбанк“ під 0% до кінця березня 2021 року. Не вішайте людям лапшу на вуха про 0%...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися