Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2020, 13:10

Коломойському не вдалося заблокувати роботу юристів НБУ і Приватбанку

Солом’янський районний суд міста Києва 9 червня залишив без розгляду позов Ігоря Коломойського до НБУ, Приватбанку та Міністерства фінансів. Про це повідомила пресслужба НБУ.

Солом’янський районний суд міста Києва 9 червня залишив без розгляду позов Ігоря Коломойського до НБУ, Приватбанку та Міністерства фінансів.
Фото: unian.net

Про яку справу йдеться

Ексакціонер Приватбанку Ігор Коломойський намагався визнати недійсними та розірвати укладені договори з компаніями Kroll, AlixPartners, Hogan Lovells, «Астерс».

Держава залучила ці компанії до фінансового розслідування діяльності колишніх власників Приватбанку. Також юридичні радники супроводжують судові процеси щодо націоналізації банку в Україні та за кордоном.

Читайте також: Члени правління Приватбанку отримали повістки на допит у справі Суркісів

Солом'янський суд залишив без розгляду поданий Коломойським у грудні 2017 року позов через ненадання ним обґрунтування позовних вимог.

Читайте також: Суд затребував у Нацбанку звіт Kroll по Приватбанку

Передісторія

  • На початку 2018 року міжнародна компанія Kroll, яка проводила судовий аудит (forensic audit) Приватбанку підтвердила, що банк був об'єктом масштабних та скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше в розмірі $5,5 млрд.

Замовити онлайн кредитку Приватбанку

  • 15 червня у Верховному Суді. Там відбудеться розгляд справи родини Суркісів.
  • Від рішення у цій справі залежить, чи повинен буде державний Приватбанк виплатити кошти особам, пов’язаним із Коломойським. Також від рішення залежить хід всіх інших судових процесів про націоналізацію Приватбанку.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися