Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 червня 2020, 10:56

Члени правління Приватбанку отримали повістки на допит у справі Суркісів

10 червня 2020 року члени правління Приватбанку отримали повістки на допит до Прокуратури міста Києва. Про це повідомила пресслужба Приватбанку.

Причина допиту

Допит призначено за фактом невиконання рішення суду про виплату офшорним компаніям, пов'язаним з братами Суркісами, більше $250 млн депозитів, конвертованих в капітал банку під час його націоналізації. 

Як повідомила пресслужба банку, повістки на допит були відправлені всім членам правління банку.

Читайте також: Приватбанк заявляє, що документи в справі Суркісів — підроблені

При цьому документи були оформлені з численним процесуальними порушеннями і датовані «заднім числом» — 27 травня — з вимогою з'явитися в прокуратуру 5 червня 2020 року.

Банк розцінює це як чергову спробу тиску з боку осіб, пов'язаних з його колишніми власниками.

Передісторія

Відповідно до ухвали Печерського райсуду Києва Приватбанк має примусово виплатити компаніям, пов'язаним із родиною Суркісів, більше $250 млн за депозитними договорами, що були припинені ще в грудні 2016 року.

Зобов'язання за цими депозитними договорами були обміняні на акції додаткової емісії Приватбанку під час націоналізації (bail in).

10 червня повідомлялося, що державний виконавець наклав два штрафи на Приватбанк в розмірі приблизно 5 тисяч гривень і 10 тисяч гривень за невиконання рішення про виплату офшорній компанії братів Суркісів понад $257 мільйонів.

Читайте також: Мін’юст не стягуватиме з Привату $250 мільйонів, однак банк можуть оштрафувати — міністр юстиції

Нагадаємо

  • 15 червня Велика палата Верховного Суду продовжить розгляд іншої справи за позовом сім'ї Суркісів, а саме про скасування рішення НБУ щодо визначення членів сім'ї Суркісів пов'язаними з Приватбанком особами та про визнання недійсними договорів обміну їх депозитів обсягом 1 млрд грн на акції додаткової емісії Приватбанку у час націоналізації (bail-in).
  • У Нацбанку наголошують, що це рішення суд не впливає на рішення НБУ про націоналізацію і про обмін коштів вкладників на акції банку (bail-in).

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися