Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 червня 2020, 14:56

Акції яких «непотоплюваних» компаній варто купити під час кризи

Останніми місяцями індекси ключових компаній на фондових ринках зростали. Однак світ все ще готується до масштабної рецесії, а епідемія продовжує поширюватися світом.

У настільки невизначеному середовищі має сенс замислитися про безпеку інвестиційного портфеля. Наприклад, обмежити ризики і купувати акції компаній з високою капіталізацією, які, як правило, випереджають ринок у періоди спаду.

Про те, акції яких компаній краще всього обрати, розповів трейдер Харіс Анвер у статті для порталу Investing.com. «Мінфін» наводить публікацію в скороченому вигляді.

McDonald’s

На перший погляд, досить важко виправдати оптимізм щодо McDonald’s – найбільшої мережі ресторанів швидкого харчування у світі. Багато споживачі продовжують сидіти на карантині, а економічна активність сильно подавлена. Але аналіз історичних даних показує, що McDonald’s надійно захищений від рецесії.

Мережа ресторанів швидкого харчування стала однією з ринкових лідерів у часи світової фінансової кризи 2008 і 2009 років і, схоже, готова повторити цей успіх. За даними дослідницької компанії Baird: «MCD, схоже, володіє достатньою ліквідністю для підтримки своїх франчайзі, які зіткнулися з короткостроковим падінням продажів і погіршенням грошових потоків. Історія показує, що бренд McDonald's має якості, які можуть допомогти подолати рецесію та забезпечити сильні фінансові результати у другому півріччі 2020 2021 року».

Читайте також: Уоррен Баффет про найбільш вигідну інвестиції

Ще одним фактором привабливості McDonald's для довгострокових інвесторів є стабільні дивіденди, які компанія, що почала виплати в 1976 році, щорічно нарощує. В даний час вона пропонує квартальні дивіденди в розмірі $1,25 на акцію, що забезпечує річну дохідність 2,65%.

Walmart

Один із способів підготувати ваш портфель до періодів ринкового спаду — включити до нього акції компаній, які виробляють або продають продукти і послуги, необхідні в повсякденному житті. Такий гігант роздрібної торгівлі, як Walmart, добре вписується в цей профіль.

З бета-коефіцієнтом всього в 0,43 (чим більш ризиковані акції — тим ближче коефіцієнт до одиниці), папери Walmart є одними з найбезпечніших серед компаній з великою капіталізацією.

Після того, як в середині квітня Walmart досяг рекордного максимуму в $133, він дещо здав позиції. У п'ятницю акції закрилися на рівні $124,06, що приблизно на 4% вище рівня початку року.

Успіх гібридної роздрібної моделі, в якій об'єднані велика мережа магазинів і присутність в інтернеті, відображений у свіжих фінансових звітах компанії.

Відмінні дивіденди Walmart — ще одне очко на користь компанії. Це робить її акції гарним вибором у будь-якій фазі ринкового циклу. Компанія добре зарекомендувала себе з точки зору виплат інвесторам.

Не хочете ризикувати з акціями? Розмістіть гроші в банку і отримаєте бонус від «Мінфіну»

На початку цього року Walmart оголосив про підвищення дивідендів на 4% до $0,54 на акцію за квартал, що відповідає дохідності до 1,75%. Компанія нарощує виплати ось уже 46 років, забезпечуючи інвесторам надійний захист від інфляційного тиску.

Microsoft

Тепер звернемо увагу на сектор високих технологій, де нашим фаворитом є Microsoft. На відміну від своїх «колег» за галуззю, Microsoft готовий протистояти погіршенню економічного стану на тлі зростання активності в мережі інтернет (оскільки мільйони людей у всьому світі сидять на карантині).

В умовах пандемії різко зріс попит на продукти технологічного гіганта, в тому числі на відеоігри та продукти хмарного сегмента.

«Covid-19 впливає на кожен аспект нашої роботи і повсякденного життя. На цьому тлі ми побачили дворічний прогрес у цифровізації всього за два місяці», – сказав виконавчий директор Microsoft Сатья Наделла в ході конференції за результатами публікації квітневого звіту.

Крім цих успіхів, Microsoft також пропонує щедрі дивіденди. З цієї точки зору компанія себе чудово зарекомендувала. З 2004 року (коли компанія вперше почала виплачувати дивіденди) виплати зросли більш ніж на 400%.

Читайте також: Як інвестувати в іноземні компанії: процес, податки, термін інвестування (відео)

Позитивна динаміка можлива завдяки сильним фундаментальним показникам компанії і тому, що вона направляє на дивіденди всього 32% від нерозподіленого прибутку. При квартальних виплатах в $0,51 на акцію, вони пропонують річну дохідність в 1,12%.

Коментарі - 15

+
+25
mary27
mary27
3 червня 2020, 16:40
#
Это шутка?

​​​Расчет на то, что везде карантин, а в ''макдаке'' все равно толпы посетителей?
Параллелей с 2008 годом быть не должно, причины кризиса другие.
И, тот закончился отн.быстро.

''Вэлмарт'' — та же история, розничная торговля зависит от карантинных мер и наличия денег у клиентуры.
Я б на его место ''Амазон'' бы предложила.
+
0
lsdog
lsdog
3 червня 2020, 22:41
#
В Амазон на все бабки на 20 лет? Или переторговывать акциями время от времени? На какой срок Амазон? С ним одним спокойно спать? Конкретизируйте, а то пальцем в небо, неясна стратегия которую называете. Или на 1 год Амазон? Статья чисто по классике у мака колы и волмарта хорошие дивиденды, фишки, но по 30% на эти акции во всем портфеле это не то. Какая-то часть да.
+
0
mary27
mary27
4 червня 2020, 15:26
#
''Все бабки на 20 лет'' - где я это написала, покажете?)
''На какой срок...с ними одними можно'' - хм, в статье выше были предложены три акции, я предложила две из них заменить на нечто другое.

Все остальные претензии - к Харрису Энверу.
Только, он даже не знает об этой статье)
+
0
lsdog
lsdog
3 червня 2020, 22:52
#
Амазон на пике, а тут говорите что ждать падения надо. Цена/прибыль 110 у Амазона. Где логика?
+
0
mary27
mary27
4 червня 2020, 15:27
#
Логики не более, чем в статье выше)
+
0
lsdog
lsdog
3 червня 2020, 23:05
#
Вы даёте комментарий исходя из личных предпочтений субъективных, сверхрисковые операции называете. С таким подходом к выбору инструментов опять же для инвестирования есть риск закопать деньги. Акции Амазон прекрасны, они могут расти и дальше, но человек рекомендующий входить в них либо готов давать только советы не вкладывая свои деньги либо умалишённый либо ничего не понимающий. Это также не разумно как рекомендовать купить только акции эпл или гугл, просто Амазон сейчас в тренде как когда-то Майкрософт, может за ним и будущее. Или автор так обнадежен что хочет 20 лет расти выше рынка? Почему тогда нет таких инвестиционных компаний, которые так растут? Где сотни финансистов думают о том, как заработать. Почему все не войдут в Амазон и у нас останется один Амазон. Почему Амазон а не гугл или Фейсбук? Или тесла?
+
0
mary27
mary27
4 червня 2020, 15:31
#
Хм, вы же недавно предлагали не бояться закапывать деньги в ETFы, ''они все равно когда-то отрастут''?
Насчет ''сверхрисковых'' - напомню, вы предлагали все - в фонды акций.
Которые априори сверхрисковые.

Авторы статьи никогда свои деньги туда не вложат.
Как и авторы тех книжек, которые вы прочитали)
Трейдер наверно давно в кэше.

Насчет "сотен финансистов'', именно они 12 лет назад совершенно искусственно создали ипотечный кризис.
Думаете, в этот раз у них не выйдет?)
+
0
bonv
bonv
3 червня 2020, 16:46
#
На час світової кризи тримайте кеш а не інвестуйте.. Щоб при достойній пропозиції інвестувати а не кусати лікті від втраченої можливості..
Всі компанії «потопляємі» а дна ще і не видно.
+
0
mary27
mary27
3 червня 2020, 16:50
#
Это предложение для неисправимых оптимистов-''долгосрочных инвесторов''.
Они будут ждать годы, пока выйдут в ''0''.
+
0
bonv
bonv
3 червня 2020, 17:36
#
Від 10 років?:)))
+
0
mary27
mary27
4 червня 2020, 15:32
#
А может и от бесконечности)
+
0
lsdog
lsdog
3 червня 2020, 22:45
#
Дело в том что чем дольше зажмётся пружина, например год два роста на 2%, потом будет +30%. Дело не в годах ожидания, а профите через 20 лет
+
0
Oligarh
Oligarh
3 червня 2020, 23:06
#
У меня в портфеле америкосы в основном…
но хайпануть могу и на ртс
вот за 2019 год поймал 40%+ по ртс
по америкосам в основном в среднем по году 25%
но больше нравятся фонды сша, там спокойней
+
0
lsdog
lsdog
3 червня 2020, 23:11
#
Нормально, s&p500 в 2019 показал 29,6% рост. РТС ок, только рубли обесцениваются быстро
+
0
Oligarh
Oligarh
4 червня 2020, 13:16
#
только рубли обесцениваются быстро - да в этом риск есть 
но в 2019 было тихо, сейчас поштормило но потом откат был, на днях вроде было 69, учитывая то что был 64 так нормально
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися