Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 березня 2020, 13:10

Світова економіка втратила ще $9 трильйонів через коронавірус

Протягом останніх дев'яти днів паніка, викликана коронавірусом, завдала фондовим ринкам збитки в розмірі $9 трильйонів. Про це повідомляє CNN.

Протягом останніх дев'яти днів паніка, викликана коронавірусом, завдала фондовим ринкам збитки в розмірі $9 трильйонів.
Фото: zn.ua

Скільки втратила світова економіка

«Приблизно$9 трильйонів втратили світові біржі протягом дев'яти днів після того, як у четвер ринки США вчергове закрилися падінням», — йдеться в повідомленні з посиланням на Bank of America.

Спостерігається падіння акцій на фондових ринках не тільки США, але також Європи і Азії. Ключовий індекс Японії Nikkei 225 6 березня впав на 2,7%, індекси Південної Кореї — на 2,2%, індекс Гонконгської біржі — на 2,3%, а китайський індекс SHCOMP — на 1,2%.

У новому випуску подкасту «Прямо за курсом»: Як зберегти гроші в умовах світової кризи

Європейські фондові індекси впали на 3-3,6% через новини про поширення вірусу в країнах Європи.

Читайте також: Через коронавірус Китай «закачає» у власну економіку 156 мільярдів євро

МВФ знизив прогноз зростання економіки

Через епідемію коронавірусу Міжнародний валютний фонд відкликає поданий раніше прогноз розвитку світової економіки на 2020 рік.

«З огляду на поточну ситуацію, у 2020 році зростання світового ВВП виявиться нижче, ніж рік тому (у 2019 році світовий ВВП зріс на 2,9%)», — зазначила глава МВФ.

За словами Георгієвої, точно оцінити, наскільки зміниться кон'юнктура світової економіки, зараз складно. Багато залежить від того, скільки триватиме епідемія та  якими будуть її наслідки.

Коронавірус косить ринки. Що буде з валютою (відео)

Кредитори нададуть підтримку бідним країнам

  • Щоб допомогти бідним державам і країнам з перехідною економікою в боротьбі з епідемією COVID-19, МВФ надасть їм кредити на загальну суму в $50 млрд.
  • $10 млрд з цієї суми призначені для кредитів найбіднішим країнам. Виділятися вони будуть під нульову ставку.
  • 3 березня 2020 року Світовий банк також заявив про намір надати країнам кредити в розмірі $12 млрд для боротьби з коронавірусом.
  • За словами представників Світового банку, насамперед ці гроші мають піти на розвиток національних систем охорони здоров'я.

Коментарі - 13

+
0
90054602
90054602
7 березня 2020, 13:51
#
Кризис в головах больше чем он в реальности.
+
+26
vipost
vipost
7 березня 2020, 14:55
#
Ви помиляєтесь. От взяти хоча б Україну. Промисловість та ІТ — це вагомі статті нашого експорту. Коли китайські (і не тільки) заводи стоять, через те що люди просто хочуть поберегти своє здоров’я і сидять в дома, їм не потрібно більше нашої сировини, бо ще стару не використали. Відповідно наші експортери сировини мусять пристосовуватись та виробляти її менше, відправляти робітників у відпустку, чи звільняти. Ці робітники йдуть на біржу і намагаються вижити за копійки від соціалки. Плюс податки від експорту зменшуються, а навантаження на соц збільшується.
В ІТ також просто завертають чи заморожують продукти, які замовляли іноземні чи наші клієнти, сподіваючись на розвиток свого бізнесу.
Через це все менше валюти в країні і відповідно вона росте в ціні (до грн).
І це не кажучи вже про збільшення ризиків при інвестуванні в такі часи (як населення зможе допомогти відбити інвестиції, коли воно втрачає свій заробіток?)
+
0
SkrudjMacduck
SkrudjMacduck
7 березня 2020, 21:37
#
Головний наш експорт то аграрка. Люди хотять їсти завжди. На роботі, дома... зараз може чутку менше їстимуть, але все одно їстимуть. А без нових китайських кальсонів можна обійтися. Тому аграрка в жодну кризу сильно не падала. Та що казати, Непрофана з ревалом пережили, то якийсь занюханий вірус не гірший за вандалів на веліках.
+
0
vipost
vipost
7 березня 2020, 23:36
#
Не в тому питання, який експорт головніший, а в тому чому криза насправді реальна. Без збереження потоку валюти від пром, ІТ та всіх інших статей, курс гривні полетить вниз, а ціни вверх. Аграрка одна не витягне курс, хоча добре, звичайно, що хоч вона є
+
+42
Андрей Николаевич
Андрей Николаевич
7 березня 2020, 15:07
#
В рассуждениях спокойны все, пока, болячка или вирус не пришла к порогу его дома.
+
+15
bonv
bonv
7 березня 2020, 18:35
#
Імпортери української агропродукції можуть знизити закупівлі через коронавірус — експерт.
Детальніше читайте на УНІАН: https://www.unian.ua/economics/agro/10905359-importeri-ukrajinskoji-agroprodukciji-mozhut-zniziti-zakupivli-cherez-koronavirus-ekspert.html
+
+23
bonv
bonv
7 березня 2020, 18:34
#
Світова економіка втратить набагато більше..
+
+15
Беня Зенукович
Беня Зенукович
8 березня 2020, 5:48
#
Кто-то потерял, а кто-то нашел) рынок он такой, бабло никуда безследно не исчезает)
+
+5
Андрей Иванов
Андрей Иванов
8 березня 2020, 8:30
#
Короновирус показывает как далеко мы от развитого мира. Мир путешествует, летает, отдыхает. А мы образно сидим в дали на хуторе.
+
+15
Андрей Николаевич
Андрей Николаевич
8 березня 2020, 18:04
#
Тоже, над этим задумывался...согласен. Все развитые страны (кроме Ирана) - пострадали в первую очередь. Мы Европа, только территориально и никак иначе. У нас в стране может  начаться «движуха»с заболевшими, когда народ на Пасху съёжатся будет со всех уголков.
+
+6
Беня Зенукович
Беня Зенукович
8 березня 2020, 14:59
#
Зачем вы фантазируете про какой-то там Хутор, если половина не хочет выходить из своих Компутеров)))
+
0
andriytavs
andriytavs
10 березня 2020, 9:12
#
Зачем профессиональный финансовый ресурс пишет такие желтые заголовки? 
Во-первых, не из-за короновируса, а из-за нефти и геополитических разборок.
Во-вторых, биржи НЕ ПОТЕРЯЛИ, А ЗАРАБОТАЛИ! Заработали на комиссиях за счет увеличения объема продаж.
В-третьих, экономика не теряет деньги. Изменилась капитализация. Но она по сути ни на что не влияет. А вот за счет ее изменения произошла реструктуризация активов, т.е. кто-то купил, кто-то продал, кто-то стал беднее, кто-то богаче.
+
0
Беня Зенукович
Беня Зенукович
10 березня 2020, 13:42
#
Мэдики разбогатели
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися