Мінфін - Курси валют України

Встановити
9 квітня 2020, 9:22

ЄС виділить Україні понад 190 мільйонів євро у відповідь на пандемію

Євросоюз виділяє понад 15 млрд євро на допомогу країнам-партнерам у зв’язку з пандемією коронавірусу, із них 190 млн євро отримає Україна. Про це йдеться у поширеній у середу заяві Європейської комісії, з якою ознайомилася Європейська правда.

Євросоюз виділяє понад 15 млрд євро на допомогу країнам-партнерам у зв’язку з пандемією коронавірусу, із них 190 млн євро отримає Україна.
Фото: dt.ua

«ЄС забезпечить фінансову підтримку країнам-партнерам в розмірі понад 15,6 млрд євро з існуючих ресурсів зовнішньополітичної служби», — сказано у заяві Європейської комісії.

Читайте також: США виділять Україні понад $1,2 мільйона на боротьбу з коронавірусом

Хто отримає кошти

Як повідомив єврокомісар з питань політики сусідства і розширення ЄС Олівер Варгеї, з цієї суми понад 3,8 млрд євро буде виділено Західним Балканам, а також південним та східним сусідам Євросоюзу.

Країнам Східного партнерства, до якого належить Україна, ЄС скерує 962 млн євро. Кошти спрямують на реальні потреби: для невідкладного реагування на кризу в галузі охорони здоров’я, для зміцнення системи охорони здоров’я та пом’якшення соціально-економічного впливу пандемії.

Безпосередньо Україна на підтримку невідкладних та короткострокових потреб отримає понад 190 млн євро.

Грошова допомога Україні

Всесвітня організація охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та Міністерства охорони здоров'я розробляють для України два плану допомоги у боротьбі з коронавірусом з бюджетом близько $38 млн і $20 млн.

Читайте також: Україна просить у МВФ допомоги для боротьби з пандемією

Рада Директорів ЄБРР затвердила виділення невідкладної допомоги в розмірі 1 млрд євро країнам, де він працює.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва заявила про готовність МВФ в цілому мобілізувати $1 трлн на кредити для надання допомоги країнам у подоланні епідемії та її наслідків.

Стежте за цікавими й ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
9 квітня 2020, 9:26
#
Співпраця з МВФ це також позитивний сигнал для інших кредиторів — Світового банку, Європейської комісії, та інших інвесторів. Антиколомойський закон приймайте…
+
+26
semenvekselberg
semenvekselberg
9 квітня 2020, 9:59
#
У вас все понятия — азы экономики сдвинуты по фазе… С каких это пор спивпраця с МВФ — позитивный сигнал??? ВБ, ЕК — считай тот же МВФ, только вид сбоку, пыль в глаза для таких как вы. Вот, мол не только МВФ, а ещё и другие кредиторы радостно работают с Украиной. А то, что «средства» (даже смешно стало) имеют один и тот же источник, никогда не задумывались? Или думать и анализировать — это не ваше???
+
0
bonv
bonv
9 квітня 2020, 10:06
#
Семен, йди *** до бені олігарха,, той дуже хоче співпраці з твоєю росією на 100 млрд баксів,, яких росія правда немає:) Де ти побачило що МВФ радісно співпрацює з зе-владою? Поки що це зеля з радістю хоче отримати транш,,, але ж не дають… Спочатку антиколомойський закон…
+
0
Iryna Lev
Iryna Lev
9 квітня 2020, 11:21
#
Ну, звісно, все в світі зав'язане на МВФ.

До літа минулого року під інвестиціями малось на увазі будівництво промисловості, створення робочих місць, очікувалось заходження великого бізнесу.

А тепер ми радієм гуманітарці. Це шляпа.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися