Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 березня 2020, 11:14

Медичні засоби ввозитимуть в Україну без мита й ПДВ

Кабмін запровадив пільги на ввезення в Україну засобів, необхідних для забезпечення лікарень, захисту громадян і медичного персоналу від коронавірусної хвороби. Ці засоби тимчасово звільнять від оподаткування ввізним митом і ПДВ, повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

Кабмін запровадив пільги на ввезення в Україну засобів, необхідних для забезпечення лікарень, захисту громадян і медичного персоналу від коронавірусної хвороби.
Фото: live-kp.com

Які медзасоби не оподатковуються

20 березня уряд затвердив розроблений Міністерством охорони здоров'я перелік для прискорення ввезення в Україну необхідних коштів. До нього увійшли:

  • лікарські засоби для надання медичної допомоги хворим — 77 найменувань,
  • медичні вироби, лабораторне обладнання, витратні матеріали, реагенти для лабораторних досліджень;
  • медичне обладнання для установ, які надають допомогу хворим;
  • засоби індивідуального захисту;
  • дезінфекційні засоби, антисептики.

Повний список можна подивитися в додатку до постанови Кабміну №224.

Читайте також: АМКУ застеріг аптеки від «накручування» цін на ліки та маски

Що ще врегульовано законом

Нагадаємо, раніше президент України підписав закони, спрямовані на протидію поширенню коронавірусу. Зокрема, закони вирішують проблему доступності медичних засобів.

Згідно з законом закупівлі ліків будуть відбуватися за кошти державного бюджету. Закупівельна організація зможе напряму закуповувати ліки у вітчизняних та іноземних постачальників, що усуне посередників і накручування цін.

Читайте також: Працівникам, які перебувають на обсервації під меднаглядом, будуть виплачувати 50% зарплати

Медикам, які зайняті на роботах по ліквідації захворювання, встановлена надбавка в розмірі до 200% заробітної плати.

Раніше повідомлялося

  • Всесвітня організація охорони здоров'я, ЮНІСЕФ, Програма розвитку ООН та Міністерства охорони здоров'я розробляють для України два плани допомоги в боротьбі з коронавірусом з бюджетом близько $38 млн і $20 млн. Про це повідомив постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

Читайте також: Зеленський обговорив з главою МВФ збільшення допомоги Україні

Коментарі - 2

+
+30
bonv
bonv
23 березня 2020, 12:08
#
Дуже добре. От тільки на все чомусь ціни у нас ростуть..
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
23 березня 2020, 12:19
#
Это все понятно, будут завозить без пошлин и НДС. а акциз? Если остается акциз, значит остается в силе действия предусмотренные части. 1 статьи. 57 гл. 9 раздела. III ТК Украины ( Методы определения таможенной стоимости товаров, которые ввозятся на таможенную территорию Украины согласно таможенному режиму импорта )  как в такой ситуации поведет себя «Нова митниця»  И как это отразится на розничной цене? На сколько я знаю ( по этой позиции) все спирто содержащии лекарства и дезинфицирующие средства с этанолом приравниваются с 2013 года к спирто содержащим напиткам (товарная позиция 2208906900, облагается акцизом в EUR3,5 за 1 л 100%-ного спирта)  Вот и считайте сколько будет стоит обычный литр дезинфикатора для рук .
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися