Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 березня 2020, 12:15

АМКУ застеріг аптеки від «накручування» цін на ліки та маски

Антимонопольний комітет застерігає учасників ринку фармацевтики від необґрунтованого підвищення цін на ліки й предмети гігієни та інших антиконкурентних дій на тлі коронавірусу. Про це йдеться у повідомленні АМКУ.

Заява АМКУ

 «Антимонопольний комітет України офіційно повідомляє: факти необґрунтованого підвищення цін на лікарські засоби та предмети гігієни будуть ретельно досліджуватися в максимально стислі терміни. Те ж саме стосується й інших потенційних зловживань, наприклад, створення штучного дефіциту», — сказано в повідомленні.

За антиконкурентну поведінку на ринку АМКУ може накласти штраф у розмірі до 10% річного обігу порушника.

Читайте також: COVID-19: обвал котирувань, криза туризму і валютна паніка

Передісторія

Президент України Володимир Зеленський заявив про неприпустимість заробляння на ситуації з коронавірусом, зокрема, завищення цін на експрес-тести.

Ситуація в Україні

  • Зараз в Україні зафіксовано три випадки зараження коронавірусом: у Чернівецькій та Житомирській областях.

У ВООЗ попереджають: в країні може збільшитися кількість заражених. Але заспокоюють: більшість людей легко переносять хворобу.

  • З 12 березня дня в Україні ввели тритижневий карантин у зв'язку з коронавірусом. Всі навчальні заклади повинні бути закриті до 3 квітня включно, масові заходи заборонено, якщо на них будуть більше 200 чоловік.

Коментарі - 8

+
+65
bonv
bonv
14 березня 2020, 12:19
#
А в аптеках є маски?
+
0
SW7
SW7
15 березня 2020, 20:49
#
Масок в аптеках нет уже с января месяца - уже тогда их невозможно было заказать у поставщиков - всё вывезли за границу.
+
+35
bonv
bonv
14 березня 2020, 12:21
#
В Європі ціни на мед. маски злетіли... Головне щоб маски були постійно в наявності без штучного дефіциту..
+
+36
Lefert
Lefert
14 березня 2020, 12:43
#
Тот момент, когда эти маски не спасают не только от коронавируса, но и от обычного ОРВИ =) это, скорее, похоже на покупку иконки в машину.
+
+10
allexpl
allexpl
14 березня 2020, 14:00
#
Не забудьте Радуцкому кое-что открутить, за его «оборудку» с масками...
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
15 березня 2020, 4:38
#
Первоисточник… Відсутність у більшості громадян досвіду поведінки в такій ситуації та поширення недостовірної і часто однобокої інформації в деяких ЗМІ та соцмережах сприяють нагнітанню панічних настроїв. А це, своєю чергою, створює умови для різних маніпуляцій, в тому числі і з цінами… Опять во всем виноваты — паника и спекулянты. Только первоисточник не говорит — «каким боком» АМКУ к ценообразованию на товары в розничных аптеках, если нет факта корпоративного сговора продавцов? Выдержка из «Закона» — ГЛАВА I.
ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
Стаття 1. Антимонопольний комітет України
Антимонопольний комітет України є державним органом із спеціальним статусом, метою діяльності якого є забезпечення державного захисту конкуренції у підприємницькій діяльності та у сфері державних закупівель
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
15 березня 2020, 5:18
#
Если и начинать подобный разговор,то надо начинать с самого начала. В далекие времена правления  «диктатора» Кучмы правительством Пустовойтенко, было принято «базовое» постановление № 1548 от 25 декабря 1996 года ( Про встановлення повноважень органів виконавчої влади та виконавчих органів міських рад щодо регулювання цін (тарифів)
На протяжении 14 лет, каждое правительство, вносило изменения в перечень функций государства в вопросе регулирования цен,всячески (в угоду монополистов) «умывало руки» в этом вопросе. В результате от этого постановления ни осталось ничего. Всего, было внесено около 80 !!! поправок, в результате, само постановление полностью утратило силу и не может быть документом на основании которого АМКУ может проводить расследование. Поэтому большой привет гр Тимошенко,гр Яценюку гр Гройсману,именно при этих «деятелях» всячески "убивался принцип государственных гарантий в вопросе контроля за ценнообразованием в стране.
+
+15
Lefert
Lefert
15 березня 2020, 16:21
#
Они папередники- им можно же. Главное и дальше голосовать за гречку.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися