Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 березня 2020, 14:33

Життя на віддаленому доступі — 5 способів скрасити карантин

В Україні поступово посилюються заходи з боротьби з поширенням епідемії коронавірусу.

Введено тритижневий карантин на всій території країни. Ситуація така: офіційно епідемії немає, а карантин — є. Щоправда, якщо врахувати, що вірус дістався вже до всіх сусідніх з Україною країн, рішення про превентивні заходи можна зрозуміти.

Мерія Києва, в свою чергу, також прийняла окреме рішення про введення обмежень в столиці з 12 березня. Обмежено відвідування шкіл, дитячих садків, художніх та спортивних шкіл. Мер Києва Віталій Кличко попросив керівників підприємств та організацій міста за можливістю змінити робочі графіки співробітників, які мають малолітніх дітей.

Столична влада обмежує проведення концертів, конференцій та інших заходів. Будуть закриті кінотеатри та центри розваг у ТРЦ.

Читайте також: Україна на два тижні закриває кордон для іноземців

Якщо ситуація буде погіршуватися, не виключено, що нам незабаром доведеться довго залишатися вдома. Не вірите? Подивіться на приклад спорожнілих вулиць китайських та італійських міст.

«Мінфін» вирішив з'ясувати, чим зайняти себе вдома в разі загального карантину, а заодно ділиться порадами про те, як налагодити своє життя і отримати вигоди від життя і роботи у віддаленому режимі.

Тільки безготівка!

«Keep calm and pay cashless!» — з таким закликом 12 березня звернувся до населення Нацбанк. Фінансовий регулятор, з посиланням на рекомендації ВООЗ та МОЗ України, дав свої поради щодо того, як убезпечити себе від коронавірусу. НБУ рекомендує відмовитися від контакту з готівкою і використовувати безготівкові розрахунки з допомогою Apple Pay, Google Pay, смартфонів і розумних годинників, а також чіпованих платіжних карт. До речі, що стосується платіжних карток і мобільних пристроїв, то їх НБУ також рекомендує періодично дезінфікувати.

Якщо ж з готівкою все ж таки доводиться контактувати, Нацбанк рекомендує:

  • ретельно мити руки після використання банкнот і монет, особливо, перед прийомом їжі;
  • не торкатися обличчя;

«Саме зараз може стати в нагоді звичка до #cashless», — підкреслює регулятор у своєму повідомленні.

Нацбанк нагадує, що у період карантину варто взяти на озброєння наступні правила:

  • замовляти та оплачувати продукти і товари онлайн;
  • не відвідувати банківські відділення та обрати дистанційне обслуговування (інтернет і мобільний банкінг);
  • платити комунальні платежі за допомогою онлайн сервісів банків і платіжних операторів;
  • у транспорті використовувати безготівкову оплату за допомогою платіжної і транспортної карти.

Отримуючи готівку від банків, НБУ буде відправляти банкноти і монети на 14-денний карантин в окреме сховище. «Цей термін значно перевищує період виживання коронавірусу на поверхнях. Тільки після цього періоду зберігання буде здійснюватися обробка банкнот спеціальними високошвидкісними машинами. Банкноти, які можна повертати в обіг, будуть упаковані в пачки і термозбіжну плівку. На цьому етапі в термозбіжній печі банкноти піддаються температурі у 160 градусів Цельсія, що також сприяє боротьбі з вірусом», — говориться у повідомленні НБУ.

Чим зайнятися вдома

1. Вчитися і ще раз вчитися

Вимушене домашнє ув'язнення – хороший привід для самоосвіти. Сьогодні існує безліч онлайн курсів, що дозволяють вчити іноземні мови, освоювати нові професії та ремесла, прокачувати особистісні навички та вміння. Загалом — час особистісного зростання.

Сьогодні численні безкоштовні програми навчання зібрані на тематичних платформах.

Наведемо найбільш популярні:

  • UDACITY — запропоновані тут курси зацікавлять тих, хоче більше дізнатися про 3D-моделювання, програмування і веб-розробку. Простіше кажучи – сайт для IT-шників, а не гуманітаріїв. Знову ж таки, в ході навчання доведеться підтягнути свою англійську.
  • EduGet – українська платформа професійного онлайн-освіти. На платформі зібрано понад 300 курсів в області менеджменту, бізнесу, журналістики, культури, психології та особистісного розвитку. Також тут можна підготуватися до ЗНО, пройти автокурси та курси іноземних мов.
  • Coursera – популярна платформа дистанційного навчання. Coursera – дітище професора Стенфордського університету. У зв'язку з коронавірусом і карантинними заходами, що вводяться в різних країнах, платформа відкриває доступ до більш ніж 3800 курсів і 400 спеціальностей. Є шанс отримати нову професію або прокачати потрібні для роботи навички.
  • Prometheus – українська освітня платформа пропонує вчителям, школярам та студентам безкоштовний доступ до більш ніж 100 курсів дистанційного навчання.

2. Їжа додому — як не ходити в людні супермаркети

Будемо сподіватися в умовах карантину служби доставки все ж таки будуть працювати. Погодьтеся, що ходити магазинами та іншими людними місцями не найбільш вдала ідея в умовах пандемії коронавірусу. Особливо, якщо в Україні ситуація буде розвиватися за італійським сценарієм.

Нагадаємо про найбільш популярні сервіси доставки їжі додому:

  • Glovo – напевно, всім вже знайомі кур'єри з жовтими квадратними торбами за плечима. Glovo доставляють їжу з супермаркетів, ресторанів і кондитерських. Кур'єри служби доставлять до вас додому не тільки їжу, але також книги, квіти, парфуми, документи та багато іншого. Служба привезе замовлення з більш ніж 90 ресторанів. Час, у який служба може виконати замовлення обмежений годинами роботи ресторану чи магазину, з якого повинна бути здійснена доставка.
  • Zakazua – для тих, хто не хоче або не може ходити магазинами. «Ашан Україна», METRO, Novus, Fozzy, «МегаМаркет» та «Фуршет» — такого переліку торговельних мереж цілком достатньо, щоб забезпечити себе усім необхідним. А Zakazua сформує ваше замовлення і доставить товар з перерахованих магазинів. Доставка працює в режимі – сьогодні замовили – сьогодні і отримали. Реєструйтеся на сайті сервісу, складайте список покупок і можете не виходити з дому.

3. Онлайн-шопінг — будь-який каприз, не виходячи з дому

Як ми вже говорили, ходити магазинами і ТРЦ у період карантину – не найкраща ідея. Тож переходимо на онлайн шопінг. Причому вибір в даному випадку буде навіть більшим, ніж в офлайн торгових мережах. Rozetka, Prom.ua, OLX – способів знайти і замовити товар сьогодні багато. Маркетплейси в Україні активно розвиваються. А якщо додати до переліку іноземні сервіси – то можливості для покупок стають безмежними.

Головне, не витрачати все відразу. Примітно те, що багато онлайн магазинів співпрацюють з українськими банками і часто готові в одне натискання продати товар в розстрочку або кредит. І не забувайте, що вигідні пропозиції за кредитами банків і МФО можна в кілька кліків знайти в кредитному каталозі на Finance.ua.

4. Інвестиції в режимі онлайн

Якщо ви змушені сидіти вдома – займіться інвестиціями. Сьогодні для цього не обов'язково відвідувати банки та інші фінустанови. Достатньо мати доступ до інтернету. Звичайно, можна вивчати депозитні продукти на сайтах банків. Але швидше й зручніше обирати кращі пропозиції в депозитному каталозі на «Мінфіні». До того ж, можна розмістити депозит з підвищеною ставкою, скориставшись бонусом до депозиту від «Мінфіну». Розміщуйте гроші вигідно і надійно.

Читайте також: Карантин і світова криза. В НБУ назвали ризики для української економіки

5. Торгівля акціями та валютами — ринки в телефоні

Також можна спробувати свої сили в онлайн торгівлі акціями або пограти з валютними парами на ринку FOREX. Сьогодні в Україні існує чимало компаній, які пропонують спробувати свої сили в торгівлі. Є чимало онлайн курсів і навчального відео з торгівлі акціями та валютами. Ви з легкістю знайдете сайти та мобільні додатки для торгівлі.

У ситуації, що склалася на світових ринках, можна спробувати щастя в роботі з короткими позиціями. Волатильність ринків висока, тож при вдалому збігу обставин і правильній торговій стратегії можна заробити. Щоправда, не варто сильно спокушатися і заздалегідь ділити шкуру не вбитого ведмедя. Ризики програти і втратити всю суму інвестиції величезні. А програвши, доведеться нарікати тільки на себе.

Читайте також: Вплив коронавірусу на світові ринки

Коментарі - 13

+
0
88997079
88997079
14 березня 2020, 19:40
#
Eda.ua уже не существует, проверяйте, что пишите
+
+6
mega5
mega5
15 березня 2020, 1:27
#
Короновирус тоже не существует, писали 2-3 недели назад.
+
+182
Toxa David
Toxa David
15 березня 2020, 9:47
#
Контактировать с разносчиком пиццы, который до тебя уже контактировал со ста клиентами (возможно больными) и забыл помыть руки — настоящий лайфхаракири (это не самая удачная идея в условиях пандемии коронавируса). Проще сразу заказать доставку коронавируса на дом.
+
+250
Alpenstein
Alpenstein
15 березня 2020, 12:36
#
Можно заказать укрпочтой. Зараза к заразе не липнет, к тому же срок доставки превысит инкубационный период.
+
0
oleksandr2020
oleksandr2020
15 березня 2020, 23:14
#
Думаю что пицца одеревенеет и к тому времени, сляжешь скорее от голода чем от вируса
+
+30
LISTT
LISTT
16 березня 2020, 11:26
#
А проиграться на форексе - лайфхаракири для финансов. Очень полезная статья!
+
+11
TruthIsOutThere
TruthIsOutThere
15 березня 2020, 17:00
#
Zakaz UA предлагает не сегодня заказ сегодня доставка, а сегодня заказал, и ближайшее время доставки 20 марта)

ВЫ хоть проверяйте что пишете
+
+77
Італій .
Італій .
15 березня 2020, 22:33
#
Заказ через Глово не имеет никаких преимуществ перед посещением магазина лично.

Пятый пункт с рекламой форексов — вообще днище на мой взгляд.
+
+7
oleksandr2020
oleksandr2020
15 березня 2020, 23:16
#
Минфин порекомендовал бы ещё сходить в центр занятости и стать на учёт. Вас не то что игнорировать будут, перед вами двери за 2 дня закрыват будут. Это точно проверенный способ!
+
0
Анна Бергер
Анна Бергер
16 березня 2020, 16:46
#
Все  набросились  критиковать  !    А  что  же   вы  сможете   предложить  взамен  критики  ?,,,   А ,   Господа ,  ваши  предложения     какие   ???
+
0
LISTT
LISTT
17 березня 2020, 2:01
#
Самый безопасный вариант доставка дронами
+
0
Борис Левицкий
Борис Левицкий
16 березня 2020, 16:51
#
Согласен, доставка готовой еды - не вариант для пандемии, хотя с другой стороны и ходить за покупками в супермаркет - тоже опасно. Тут получается патовая ситуация. Я на выходных ездил и закупился продуктами в Ашане на пару недель. Жена еще заказала закваски для йогурта и кефира с доставкой на zakvaski.com, они долго хранятся и из них всегда можно сделать кисломолочку, которая повышает иммунитет у детей и у взрослых, это доказано клиническими опытами!  Так что думаю, что все эти методы должны максимально защитить нас от вируса.
+
0
Денис Денис
Денис Денис
9 квітня 2020, 17:18
#
И корову для молока без антибиотиков
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися