Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 березня 2020, 11:38

Дві останні вимоги МВФ Україна виконає за два тижні — Шмигаль

Україні залишається виконати два з восьми вимог Міжнародного валютного фонду. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль після засідання Кабміну, передає Liga.net.

Україні залишається виконати два з восьми вимог Міжнародного валютного фонду.
Фото: etcetera.media

Що відомо про домовленості

За словами прем'єр-міністра, діалог з МВФ досить позитивний. Шмигаль зазначив, що 10 березня відбувся конференц-дзвінок з керівництвом МВФ, під час якої домовилися про системне продовження співпраці.

«Ми рухаємося в тому ж контексті. З восьми параметрів, які МВФ просив виконати, у нас залишається домашнім завданням два, які ми сподіваємося виконати протягом двох, максимум трьох тижнів», — уточнив Шмигаль.

Читайте також: Що МВФ не зможе пробачити новому уряду

Що відомо про нову програму

11 грудня 2019 року Україна домовилася з Міжнародним валютним фондом про нову програму співпраці на три роки. Фонд пообіцяв допомогу в розмірі $5,5 млрд.

Як писав «Мінфін», нова програма МВФ передбачає нові реформи і продовження вже розпочатих. Умови меморандуму поділяються на попередні дії, а також дії для отримання кожного траншу програми. Більшість із них Україна вже виконала.

Читайте також: Як Уманський буде будувати відносини з МВФ і віддавати борги

Ексміністр фінансів Оксана Маркарова вважає, що треба зробити все можливе, щоб програма співпраці з МВФ стала останньою в хорошому сенсі цього слова.

Нагадаємо

  • Після зміни уряду в Україні 4 березня інвестбанк Morgan Stanley порадив клієнтам скоротити позиції в єврооблігації України.
  • Президент Зеленський в інтерв'ю виданню Bloomberg заявив, що взяв на себе зобов'язання прийняти так званий «антиколомойский» закон, який вимагає МВФ.
  • Україна повинна виплатити МВФ близько $1,4 млрд у 2020 році.

Коментарі - 3

+
0
bonv
bonv
12 березня 2020, 18:11
#
Коломойський і Приват.
+
0
bonv
bonv
12 березня 2020, 18:14
#
У звіті, який може відображати інерцію попередніх досліджень, Fitch Ratings прогнозує, що Україна досягне угоди з МВФ до червня, а економіка України зросте на 3,5% в цьому році. Ці фактори спонукали Fitch підтримати підвищення рейтингів минулої осені до рівня «B». Проте, радикальні перестановки в кабінеті на минулому тижні і стрімкий коронавірус спонукали Concorde Capital і Dragon Capital випустити замітки з питанням, чи можливе укладення угоди з МВФ в цьому році. «Ці зміни значно знижують шанси на безперешкодну співпрацю України з МВФ», — пише Concorde. «Ми більше не розглядаємо угоду з МВФ в 2020 році як базовий сценарій».
+
0
Владимир Поливальников
Владимир Поливальников
13 березня 2020, 5:47
#
А сколько программ сотрудничества с МВФ было выполнено до конца, т.е. полностью?
И второй вопрос: сколько стран выплыли из кризиса благодаря сотрудничеству с МВФ?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися