Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 березня 2020, 11:47

Боротьба з коронавірусом. Банк Англії втричі знизив базову ставку

Банк Англії 11 березня знизив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту (п.п.) — до 0,25% з 0,75% річних, а також оприлюднив пакет додаткових заходів для боротьби з негативними наслідками поширення коронавірусу. Про це пише Finclub з посиланням на банк.

Банк Англії 11 березня знизив базову процентну ставку на 0,5 процентного пункту (п.
Фото: habr.com

Що дасть зниження ставки

«Зниження базової ставки допоможе підтримати оптимізм бізнесу і споживачів в складний момент часу, а також скоротити вартість і збільшити доступність грошових коштів. Ми використовуємо свій вплив, щоб підтримувати інфляцію на низькому і стабільному рівні», — йдеться в повідомленні англійського центробанку.

Деталі прийняття рішення

Рішення про зниження ставки було одноголосно прийнято усіма дев'ятьма членами Комітету з грошово-кредитної політики (Monetary Policy Committee, MPC). MPC також одноголосно підтримав запуск нової програми фінансування банків з метою забезпечення кредитами малого і середнього бізнесу.

Британський центробанк зберіг обсяг програми купівлі держоблігацій на рівні 435 млрд фунтів стерлінгів і обсяг покупки корпоративних бондів на рівні 10 млрд фунтів.

Вплив короновірусу на економіку Англії

  • У Банку Англії відзначають, що масштаб негативних наслідків коронавірусу COVID-19 для економіки країни поки неясний, проте вже зрозуміло, що ділова активність у Великобританії суттєво ослабне в найближчі місяці.

Програма фінансування малого та середнього бізнесу (Term Funding for Small and Medium-sized Enterprises, TFSME), яка буде діяти протягом наступних 12 місяців, передбачає видачу кредитів терміном на 4 роки під ставку, рівну або близьку до базової відсоткової ставки.

Читайте також: COVID-19: обвал котирувань, криза туризму і валютна паніка

Запуск TFSME посилить вплив зниження ставки Банком Англії на реальну економіку і стане гарантією того, що британський бізнес і домовласники виграють від пом'якшення політики Центробанком.

Ситуація з коронавірусом у Лондоні

  • Станом на 10 березня п'ята людина померла у Великій Британії після зараження коронавірусом. 

  • Громадська Охорона Здоров'я Англії продовжуватиме відстежувати тісні контакти всіх, у кого діагностовано COVID-19 у фазі стримування, радячи їм самоізоляцію вдома.

  • Близько 280 із загального числа випадків захворювання коронавірусом припадає на Англію, причому в Лондоні — 61.

  • До теперішнього часу було протестовано майже 25 000 людей.

Коментарі - 4

+
+63
bonv
bonv
11 березня 2020, 11:56
#
Зниження базової ставки допоможе підтримати оптимізм бізнесу і споживачів в складний момент часу, а також скоротити вартість і збільшити доступність грошових коштів - РЕСПЕКТ!
+
+29
BEZE
BEZE
11 березня 2020, 12:20
#
Думаючи про людей та бізнес - думають про економіку та свою репутацію. Це Англія!
+
+47
bonv
bonv
11 березня 2020, 12:25
#
- Що потрібно повісити на ялинці, щоб наступний рік став роком статку й процвітання?
- Президента з прем'єром не пробували?
+
+15
bonv
bonv
11 березня 2020, 12:28
#
На запитання соціологів « чизадоволені ви тим як наш уряд проводить економічну політику в останні кілька місяців?» 90% респондентів виразили подив тому факту що наш уряд виявляється проводить економічну політику.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися