Мінфін - Курси валют України

Встановити
20 лютого 2020, 9:43

У яких банках найбільше подешевшали гривневі депозити

За останні два тижні дохідність депозитів у національній валюті упала на 0,75-4,5% річних. Про це свідчить щотижневе дослідження «Мінфіну»

Депозити, дохід за депозитом, відсоткова ставка, національна валюта, депозит в гривні, вкладники, банки
фото: 112.ua

«Мінфін» порівняв максимальні ставки за вкладами у невеликих банках з депозитним портфелем фізосіб від 250 млн грн до 1 млрд грн. 

В першій половині лютого 13 банків-малюків з 19 «зрізали» дохідність депозитів.  

Які банки знизили ставки

  • Депозити на 3, 6 і 12 місяців у Мотор-Банку подешевшали відразу на 4% — до 11%, 11,5 і 12% річних. Ставка за вкладом на 9 місяців упала з 15,5 до 11% річних.
  • Кредитвест Банк зменшив депозитну ставку за вкладами на 12 місяців на 2,5% — до 14% річних.
  • Міжнародний інвестиційний банк «зрізав» дохідність короткострокових депозитів на 3 і 6 місяців на 2,5-3% — до 12,5% і 13% річних відповідно.
  • Банк Кліринговий Дім пропонує клієнтам 15% річних за депозитами на 6 і 9 місяців. Тут ставка упала на 2%. Але можна підвищити дохідність вкладу. «Бонус від Мінфіну» дозволить отримати додатково 0,6% річних до основної ставки.

Відзначився тільки Банк Січ, який несподівано підвищив дохідність за безстроковими депозитами в гривні на 0,5% річних — до 5%.

Читайте також: Які ставки за гривневими депозитами пропонують невеликі банки

Що обіцяють банкіри

Як писав «Мінфін», банки збираються і далі знижувати вартість залучення коштів.

«Тим, хто планує відкрити депозит, варто зробити це зараз, щоб зафіксувати вищу дохідність», — радить директор департаменту з продуктів роздрібного бізнесу ПУМБу Дмитро Поліщук.

«До липня буде складно знайти банк, який запропонує строкові вклади вище 12% в гривні і більше 1% в доларі», — прогнозує заступник голови правління Форвард Банку Андрій Прусов.

За прогнозом керівника департаменту по роботі на міжнародних ринках та грошового обігу Радабанку Сергія Гнезділова, цього року можна чекати зниження ставок за вкладами у гривні до 10% річних, у доларі — 2%, в євро — 1%.

Що пропонують великі банки

Як писав «Мінфін», в середині лютого цього року «зрізали» дохідність вкладів 19 з 29 великих банків.

В залежності від терміну та виду валюти депозити подешевшали на 0,25-2,5% річних. Максимальна ставка за вкладами в гривні на 12 місяців опустилася з 16,5% до 16% річних.

Коментарі - 2

+
+11
Все буде Україна
Все буде Україна
20 лютого 2020, 10:40
#
Минфин кто Вам делает эти сервера,и всю Вашу систему?,вроде бы серьезный форум,а сайт то работает,то не работает,то можно зайти на страницу свою,то нельзя...,бывает вообще даже комент напечатать нельзя,извините,ну смешно ей Богу.
+
0
Moderator
Moderator
20 лютого 2020, 13:05
#
От технических сбоев никто не застрахован, увы…
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися