Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 лютого 2020, 11:11

Топ-менеджерам Банку Михайлівський оголосили нові підозри

Слідчі Держбюро розслідувань повідомили про підозру в справі про розкрадання 283 млн грн екс-голові правління ПАТ «Банк Михайлівський», двом його заступникам та чотирьом членам кредитного комітету банку. Про це йдеться у повідомленні ДБР.

Деталі розслідування

  • Працівникам банку повідомили про підозру у зловживанні повноваженнями та службовому підробленні.

  • Досудовим розслідуванням встановлено, що топ-менеджери Банку Михайлівський безпідставно, з порушенням порядку видали кредити двом юридичним особам, котрі були пов’язані з колишніми власниками банку.

  • «При цьому посадовці банку розуміли, що надані кредитні кошти не будуть повернуті. Дії підозрюваних завдали збитків Фонду гарантування вкладів фізичних осіб на суму 283 млн грн», — заявили в ДБР.

  • У відомстві також повідомили, що наразі триває розслідування інших епізодів злочинних дій колишнього керівництва банку та перевіряється можлива причетність до вчинення злочину інших службових осіб та власників банку.

Підозрюваним загрожує штраф від 400 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до 6 місяців, або позбавлення волі на строк від 3 до 6 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Передісторія

У грудні 2019 року ДБР повідомило про підозру колишньому виконуючому обов'язки голови правління ПАТ «Банк Михайлівський», який підозрюється в розкраданні понад 870 млн грн.

Читайте також: НБУ: Суд підтвердив законність виведення банку з Михайлівський ринку

Як уточнив редакції FinClub екс-голова банку Ігор Дорошенко, мова йшла про Дениса Панфілова, якого МВС ще в 2016 році оголосило в розшук.

Національний банк визнав неплатоспроможним Банк Михайлівський 23 травня 2016 року.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися