Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 грудня 2019, 8:27

Уряд змінить підхід до перевірок ФОПів

Кабмін підготував зміни в чинне законодавство, які передбачають впровадження перевірок фізичних осіб-підприємців лише на основі ризик-орієнтованого підходу. Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов під час брифінгу за підсумками засідання уряду, передає Уніан.

Кабмін підготував зміни в чинне законодавство, які передбачають впровадження перевірок фізичних осіб-підприємців лише на основі ризик-орієнтованого підходу.
Фото: zn.ua

Що хочуть змінити

«Ми внесли зміни в законопроект. Там зменшуються штрафи, зменшується відповідальність. Буде проводитися те, що ми називаємо мораторієм, але правильно говорити ризик-орієнтований підхід до перевірок.

Тобто, ми будемо перевіряти не всіх, а лише тих, хто конкретно є високоризиковим в товарах і зонах, на яких є інформація», — сказав Милованов.

Раніше повідомлялося

  • 17 жовтня президент Володимир Зеленський доручив ввести дворічний мораторій на перевірки ФОПів. Відповідний указ забороняє перевіряти, чи дотримуються ФОПи порядку застосування касових апаратів.
  • Як повідомляли в ДПС, в 2019 році податківці на 23% скоротили кількість перевірок. На бюджеті це не відбилося.
  • Голова ДПС Сергій Верланов повідомляв, що в 2020 році більшість позапланових перевірок буде стосуватися відшкодування ПДВ, оскільки це пряма вимога законодавства.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися