Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 листопада 2019, 14:20

Світовий банк поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2019 році

Світовий банк поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2019 році з 3,4% до 3,6%. Про це повідомила старший економіст банку Анастасія Головач, пише Інтерфакс-Україна.

Світовий банк поліпшив прогноз зростання ВВП України в 2019 році з 3,4% до 3,6%.
Фото: rbc.ua

Про що говорять в банку

«На 2019 рік ми не очікуємо ніяких сюрпризів і думаємо, що ВВП України зросте на 3,6%. Хороший показник, але зовнішні ризики, деяким чином, для України посилюються, тому важлива структурна трансформація економіки», — сказала вона.

Читайте також: ВВП буде зростати вдвічі повільніше, ніж прогнозує уряд — експерти

Раніше повідомлялося

  • Світовий банк прогнозує прискорення зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2020 році з 3% до 3,7%.

  • Міжнародний валютний фонд у своєму жовтневому огляді поліпшив прогноз ВВП України на 2019 рік з 2,7% до 3%. Прогноз на 2020 рік фонд залишив незмінним — 3%. При цьому прогноз для світової економіки погіршений до рівня кризового 2008 року.

Читайте також: Держстат: Економіка України зросла на 4%

  • У планах уряду Олексія Гончарука — зростання економіки на 40% у наступні п'ять років і на 5% вже у 2020 році.

  • За даними Держстату, в 2018 році реальний ВВП зріс на 3,3% і це було історичним рекордом за останні 7 років.

Інвестуй гроші із заставними гарантіями від Cronvest

Коментарі - 3

+
0
QGS
QGS
19 листопада 2019, 14:27
#
Мы не ожидаем никаких сюрпризов) Вот теперь точно будут;)
+
+33
bonv
bonv
19 листопада 2019, 14:37
#
Нам обіцяли казковий прорив у вигляді 40% зростання економіки. У результаті - жорстко обдурили. Взяли стару табличку від «папєрєдніків» і лише оновили деякі цифри. Якщо якесь мінімальне зростання в показниках і присутнє, то воно дуже близьке до наміченого показника інфляції. Очікування суспільства не знайшли свого втілення в бюджеті! Мало того, в бюджеті не знайшли відображення ті гучні заяви, які були озвучені урядом в прийнятій ВРУ їхній програмі дій. Якщо дивитися бюджет, то в ньому ніяк не відображені гучні заявки про 50 мільярдів інвестицій, які незрозуміло звідки і яким чином візьмуться, ні створення 1 мільйона робочих місць - для чого 100% необхідні розроблені спільні програми держави і бізнесу, з відповідним фінансуванням цих програм із держбюджету і, наприклад, зменшення податкового пресу для тих галузей, де ці робочі місця будуть створюватися. Дії нашого уряду це, скоріше, викривлена казка про Алібабу і сорок розбійників, які нишпорять у пошуках, де б чого отримати і знайти ту заповітну печеру, де зберігаються незліченні скарби. При цьому, самим нічого руками і головою не робити. Замість «подолання бідності» ми отримали чергову обіцянку-цяцянку, а... народ України псевдо-радість. Тобто: ні подолання, ні прориву не передбачається..." - оцінив експерт бюджет на наступний рік.
Гарбарук вважає, що бюджет України на наступний рік - це бюджет консервації бідності.
+
+44
omal777
omal777
19 листопада 2019, 14:51
#
Ага за 8 месяцев..?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися