Мінфін - Курси валют України

Встановити
19 жовтня 2019, 16:30

Автомобілісти будуть оформляти номери самостійно

Автомобільні номери перестануть видавати в сервісних центрах МВС. Українські автомобілісти будуть замовляти і оплачувати їх самостійно. Відповідні ініціативи містить проект закону від МВС, передає UBR.

Автомобільні номери перестануть видавати в сервісних центрах МВС.
Фото: etcetera.media

Із чим пов'язане рішення

Як пояснюють у відомстві, практика централізованої закупівлі автономерів надто затратна для бюджету. Адже, незважаючи на те, що українці при реєстрації своїх авто оплачують повну вартість комплекту, витрати на транспортування, оплату праці і відряджень працівників сервісних центрів лягають на плечі держави.

Щоб позбутися проблеми заходи, чиновники пропонують віддати право виробляти автономери приватним компаніям. Ті з них, кого таким правом наділить Кабмін, внесуть у спеціальний реєстр і стануть вести облік всіх вироблених ними держзнаків. Щоб у будь-який момент часу в МВС могли відстежити, хто саме виготовив той чи інший номер.

Як це буде працювати на практиці

Як саме буде працювати новий механізм, в деталях має прописати уряд. Деякі нюанси вже прописані в законопроекті.

Так, сервісні центри МВС під час реєстрації будуть присвоювати номер автомобілю. Після чого власник авто з вже відомими даними держзнаку має самостійно звернутися в одну з уповноважених організацій для його виготовлення.

Отримай картку технічного асистансу при оформленні автоцивілки від ІНГО Україна

Скільки будуть коштувати номери

Вартість послуги з виготовлення автономерів поки не називають. Однак очевидно, що після прийняття документа номери істотно подорожчають. Вже хоча б тому, що МВС замовляє виготовлення держзнаків великими партіями.

Зараз комплект з двох стандартних номерів у сервісному центрі МВС коштує 178,2 грн. водночас виготовлення пари аналогічних знаків у приватників обходиться мінімум в 400 грн.

Коли це запрацює

  • Документ поки що носить статус проекту. Через місяць, відведений на ознайомлення з його нормами всіх зацікавлених сторін, його винесуть на засідання Кабміну, після чого передадуть на розгляд Верховної Ради.
  • Щоб проект став законом, потрібно щоб за його прийняття проголосували мінімум 226 нардепів.

Оформляй пакети Каско Автоексперт і Автопреміум з бонусами від «Мінфіну»

Коментарі - 11

+
+20
tarick
tarick
19 жовтня 2019, 17:19
#
В принципе резонно. Теперь в гаи никогда не смогут сказать, что у них «номеров нет».
+
0
Bitcoin
Bitcoin
19 жовтня 2019, 18:02
#
Скажут базы висят, суть не меняется.
+
+69
Bitcoin
Bitcoin
19 жовтня 2019, 18:03
#
Так чего вообще все не отдать частникам? В чем сакральность этих недовольных и хамовитых мрэошников с их тупыми решалами? Например, частный нотариус все может это делать без проблем.
+
0
chargedmen
chargedmen
19 жовтня 2019, 23:17
#
178,2 грн - оч дешево
+
+6
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
20 жовтня 2019, 1:48
#
Дурня полная! В многих странах номер присваивается один раз, при первой регистрации, а при смене владельца или меняется тех паспорт или вносятся изменения в «чип» тех паспорта. И при этом нет ни каких проблем.
+
+15
Італій .
Італій .
20 жовтня 2019, 12:28
#
Однак очевидно, що після прийняття документа номери істотно подорожчають.

Совершенно не очевидно.
+
0
0xFF
0xFF
21 жовтня 2019, 17:39
#
Якщо дадуть дозвіл лише одній «своїй» компанії - то дуже навіть очевидно. Якщо буде чесна конкуренція - то ні. Як гадаєте, який шлях оберуть наші «слуги»?
+
0
Італій .
Італій .
21 жовтня 2019, 18:25
#
Сейчас сотни компаний имеют разрешение на изготовление номеров.
+
0
AndrIvanovich
AndrIvanovich
21 жовтня 2019, 15:09
#
Скоро у нас все перекочует в руки частников, все для госудрства дорого. ну поднимите вы эту стоимость, в чем проблема то? а теперь не просто день в мрэо убьешь еще и ищи агентсво, которое номера сделает!
+
0
Італій .
Італій .
21 жовтня 2019, 16:27
#
ищи агентсво, которое номера сделает

Ото конечно проблема, капец просто.
+
0
Григорий П
Григорий П
10 лютого 2020, 23:46
#
Дві цітатати, які суперечать одна одній: «Як пояснюють у відомстві, практика централізованої закупівлі автономерів надто затратна для бюджету.» и «Однак очевидно, що після прийняття документа номери істотно подорожчають.» Тобто було дуже затратно, вирішили передати щоб здешевить, але стане ще дорожче...
Хіба що із-за того, що хтось дуже хоче заробити....
Чому там дорожчати алюміневій блясі, та плівки? На ютубі є відео, як це робиться в Німеччині, як після перереєстрации авто людина йде в кіоск де роздруковують при неї номери
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися