Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 липня 2019, 12:30

Франція вводить податок на Facebook і Amazon

Президент Франції Емманюель Макрон підписав закон, який запроваджує в країні податок у 3% для цифрових гігантів, як-от Facebook і Amazon. Про це пише Ліга.Tech з посиланням на Bloomberg.

Президент Франції Емманюель Макрон підписав закон, який запроваджує в країні податок у 3% для цифрових гігантів, як-от Facebook і Amazon.
Фото: bb.lv

Що це значить

  • Податок буде стосуватися компаній, у яких річний оборот у всьому світі становить мінімум 750 млн євро, продажі у Франції — на 25 млн євро.
  • У першу чергу це продажі в сфері таргетованої реклами, роботи платформ для електронної торгівлі тощо.

Передбачається, що закон принесе бюджету країни близько 400 млн євро в рік.

Читайте також: Facebook погодився заплатити 5 мільярдів штрафу за витік даних

Франція стала першою країною світу, де введено такий податок, хоча подібні заходи розглядають уряду Австрії, Італії, Британії, Польщі та інших країн.

Раніше Єврокомісія заявляла, що традиційний бізнес платить близько 23% з прибутку в ЄС, але інтернет-компанії платять податки в країні, де інкорпоровані, а в країнах присутності обходяться 8-9%. Французький уряд наголошував, що податки повинні базуватися не тільки на фізичній присутності, а й на цифровій.

Уряд США критикував такий хід і повідомив, що проведе розслідування про те, чи не дискримінує чи це рішення американські компанії.

Коментарі - 9

+
+45
Fennec .
Fennec .
26 липня 2019, 12:37
#
Хороший закон, нам бы такой.
+
+9
UkrGoldRatio
UkrGoldRatio
26 липня 2019, 12:45
#
Все одно цей податок буде сплачений замовником реклами, а не Facebook чи Amazon. То чим це добре для замовника реклами?
+
0
Fennec .
Fennec .
26 липня 2019, 13:12
#
Заказчик всегда хочет платить меньше, как и эти компании хотели бы уклониться от налогов.

Вот для вас написали, зачем это делается. Все должны быть в равных условиях.
Ранее Еврокомиссия заявляла, что традиционный бизнес платит около 23% с прибыли в ЕС, но интернет-компании платят налоги в стране, где инкорпорированы, а в странах присутствия обходятся 8-9%. Французское правительство подчеркивало, что налоги должны базироваться не только на физическом присутствии, но и на цифровом присутствии.
+
0
zzzachary
zzzachary
26 липня 2019, 13:33
#
Бестолковый закон и объясню почему.
Сначала надо создать альтернативу, а потом уже поднимать налог, так как всего навсего вырастет цена за рекламу и за все это будет платить мелкий и средний бизнес так как HM, ZARA и т.п. компании не рекламируются в основном в google или facebook!
Соответственно средний и малый бизнес будут стоять перед выбором или тратить больше на рекламу что бы удерживать прежние продажи. а для этого они вынуждены будут поднять тоже цены или оставить прежний бюджет и прежние цены на товары или услуги но клиентов будет чуть меньше соответственно и прибыль упадет и налогов на прибыль они заплатят меньше!

Очень сильно малый и средний бизнес сейчас зависят от google, youtube, facebook и instagram точнее от двух этих компаний, поэтому любая проблема с этими ресурсами для страны скажется очень сильно! Вот представьте что google и все его сервисы перестали работать в Украине, альтернативного поиска нет, как хотяб в России Yandex или Mail group поэтому экономика просядет сильно!
+
+15
Fennec .
Fennec .
26 липня 2019, 13:53
#
А как альтернативы могут появится, если они платят налог в стране где инкорпорированы? И получается, что местные компании будут в заведомо худших условиях. Тоже там открывать и тоже там платить налоги?
+
0
UkrGoldRatio
UkrGoldRatio
26 липня 2019, 13:41
#
Податок буде стосуватися компаній, у яких річний оборот у всьому світі становить мінімум 750 млн євро, продажі у Франції — на 25 млн євро.
Навіть у самому формулюванні йде дискримінація, тому Франція отримає пєндєля від США.
+
0
Fennec .
Fennec .
26 липня 2019, 14:01
#
Да, вы правы. 

Хотелось бы, чтобы этот рынок отрегулировали на мировом уровне. Но США это не выгодно, они все сливки снимают.
+
0
UkrGoldRatio
UkrGoldRatio
26 липня 2019, 12:47
#
Дякую MINFIN.COM.UA за те, що в своїх новинах почали вказувати першоджерело!
+
+24
UkrGoldRatio
UkrGoldRatio
26 липня 2019, 12:53
#
Макрон продає майбутнє, щоб заробити в теперішньому. Просто з часом деяка французька продукція здорожчає на 3%.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися