Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2019, 10:23

Зеленський очікує, що ЄБРР збільшить інвестиції в Україну

Президент Володимир Зеленський очікує, що ЄБРР у наступні 2-3 роки збільшить інвестиції до більш ніж 1 мільярда євро в рік. Про це він заявив на зустрічі з віце-президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Аланом Пію, передає прес-служба президента.

Президент Володимир Зеленський очікує, що ЄБРР у наступні 2-3 роки збільшить інвестиції до більш ніж 1 мільярда євро в рік.
Фото: president.gov.ua

Зеленський зазначив, що зустріч важлива для економіки й інвестиційного клімату в Україні.

За його словами, Україна цінує співпрацю з міжнародними партнерами, такими як МВФ, ЄБРР і Світовий банк.

Він додав, що Верховна Рада вже розглядає пакет реформаторських законопроектів.

Читайте також: ЄБРР виділив незалежній Україні 13,5 мільярда євро

«Зокрема розроблено за підтримки ЄБРР законопроект про концесії, проект закону про скасування списку об'єктів, що не підлягають приватизації, пакет дерегуляційних законів, які дозволять Україні поліпшити позиції у рейтингу Doing Business. Крім того, прийнятий закон про спліті, який запроваджує міжнародні стандарти для регулювання і нагляду у небанківському фінансовому секторі», — йдеться в повідомленні.

Президент запевнив, що іноземні інвестори і партнери завжди можуть розраховувати на відвертий і чесний діалог в рамках Національної інвестиційної ради, роботу якої планують продовжувати.

Що відомо

  • НАК «Нафтогаз України» оголосив про закупівлю природного газу для поставок в Україну з країн ЄС за рахунок кредитних коштів ЄБРР. Орієнтовна вартість проекту — до 120 млн євро.
  • Раніше повідомлялося, що ЄБРР виділить 149 млн євро на модернізацію системи електропередач.
  • Також в ЄБРР заявляли, що планують збільшити інвестиції в економіку України в два рази.
  • ЄБРР – один з найбільших інвесторів в економіку України. Він фінансує близько 400 проектів.

Коментарі - 4

+
0
bonv
bonv
18 вересня 2019, 10:40
#
Більше приймайте тупих законопроектів і продовжуйте щемити інвесторів в Україні - то буде у вас збільшення іноземних інвестицій.. Ага...
+
0
bonv
bonv
18 вересня 2019, 10:40
#
Спрос на валюту со стороны импортеров сильно сократился. Во многом это связано с ожиданием реформ на таможне и анонсированной борьбы с контрабандой. Завезти товар по старым схемам уже сейчас очень сложно. Но многие поставщики не рискуют заключать новые контракты, опасаясь, что контрабанда никуда не денется. В таком случае, завезенный ими в белую товар попросту окажется неконкурентоспособен. А ведь речь идет об объемных закупках в преддверии высокого зимнего сезона.
+
0
bonv
bonv
18 вересня 2019, 10:42
#
Головний офіс «ПриватБанку» в Дніпрі відвідали силовики зі зброєю. За повідомленням прес-служби, їх цікавили документи, які стосуються судових баталій банку з колишнім менеджментом та олігархом Ігорем Коломойським, повідомляє «5 канал».
«Група невідомих осіб за підтримки спецназу поліції прибула до головного офісу »ПриватБанку«… Викликає стурбованість, що під обґрунтуванням нібито »незаконності« залучення рекрутингових компаній районний відділ поліції, поліція області та місцева прокуратура намагаються вилучити всі документи, пов'язані з юридичним захистом банку», – писала у Facebook голова прес-служби Інна Музичук.
Як наголошується у матеріалі проекту «Особливий погляд» на «5 каналі», зустріч президента України Володимира Зеленського із олігархом відбулася саме напередодні обшуків і мала наслідки «вибуху атомної бомби». Голова держави відкрито зустрівся із бізнесменом, якого називають найбільш потужним та наближеним до влади.
«Це сигнал нашим західним партнерам. Які зараз повірили, що вплив Коломойського обмежений і може бути локалізований. Ні, дивіться. Так, ви можете вважати цю людину токсичною і навіть злочинцем, але для нас це нічого не означає. Ми не намагаємося навіть приховати його вплив», – наголошує спеціаліст з інвестицій Сергій Фурса.
+
0
bonv
bonv
18 вересня 2019, 11:06
#
Екс-глава Нацбанку України Валерія Гонтарева назвала олігарха Коломойського головним підозрюваним в організації підпалу її будинку під Києвом. Про це Гонтарева заявила в інтерв'ю, відповідаючи на питання журналіста, передає LB.ua.
«Я правильно розумію, що Ігор Валерійович - головний, кого ви підозрюєте у тому, що сталося з вами? - Так».
Також вона заявила, що пов'язує підпал машини і будинку, також їй погрожували протягом останніх 5 років, і звинуватила в цьому Коломойського.
«Ви знаєте, що мене обливали брудом, мені погрожували останні п'ять років. Перед звільненням була остання крапля, коли озброєні люди принесли до центрального входу в НБУ труну з моєю »лялькою« всередині… У мене навіть немає сумнівів! Вся ця бригада, вони не просто труять мене, але роблять це нахабно і ще кепкують. Той же Коломойський ходив на YES розповідав, що я, мовляв, »обіцяв надіслати за нею літак, а не машину«. Ці люди вже втратили людську гідність, вони гірше криміналу – кримінал, як мінімум, дітей своїх ворогів не чіпає, а вони підпалюють моїй невістці автомобіль. Вони сміються в обличчя всьому світовому співтовариству. Історія з будинком – апофеоз», - заявила Гонтарева.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися