Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 18:46

Депутати підтримали в першому читанні законопроект про кешбек

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про «кешбек» № 1073, який передбачає механізм компенсації покупцю вартості покупки дорожче 100 грн у разі виявлення порушення під час проведення розрахункової операції, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Верховна Рада прийняла за основу законопроект про «кешбек» № 1073, який передбачає механізм компенсації покупцю вартості покупки дорожче 100 грн у разі виявлення порушення під час проведення розрахункової операції, повідомляє Інтерфакс-Україна.
Фото: glavcom.ua

Суть законопроекту

Документ передбачає також створення інформаційної системи в межах електронного кабінету для перевірки справжність отриманого покупцем чека і для оформлення скарги на продавця.

Крім цього, законопроект впроваджує дворівневу систему перевірок звернень споживачів або скарг. На першому рівні — у випадку непідтвердження продавцем факту продажу товарів або послуг проводиться камеральна перевірка, а в разі неявки продавця для її проведення призначається фактична перевірка.

На цьому рівні пропонується перевіряти дотримання вимог законодавства про реєстратори розрахункових операцій, оприбуткування товарів та їх обліку та обігу, дотримання порядку ведення касових операцій.

Читайте також: Цього тижня Рада розгляне низку важливих для фінансової сфери законів

Законопроект також розширює перелік видів діяльності, для яких застосування РРО є обов'язковим. Як зазначено в тексті законопроекту, РРО не буде застосовуватися платниками єдиного податку першої групи.

Народні депутати також підтримали скорочену підготовку цього законопроекту до другого читання.

Сам законопроект, на думку цих громадських організацій, потребує доопрацювання, щоб не торкнувся реальний малий і середній бізнес, але при цьому прибрав схеми ухилення від сплати податків.

Що відомо

  • Раніше сьогодні Рада взяла за основу в першому читанні законопроект про внесення змін до закону «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.

Коментарі - 8

+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
10 вересня 2019, 18:55
#
Он и так есть для умников что +2-4% на цену делают картами
+
+158
Bischof
Bischof
10 вересня 2019, 19:13
#
Вот и проголосовали за институт «стукачества». И проблема даже не в том, чтобы выдавать нормальные чеки. Без кардинального обновления ДФС и реформы налоговой системы, злоупотребления фискалов с такими новыми полномочиями выйдут на новый, совершенно невиданный ранее уровень. Одно только это чего стоит:

«… в случае неподтверждения продавцом факта продажи товаров или услуг проводится камеральная проверка, а в случае неявки продавца для ее проведения назначается фактическая проверка.»

Вы думаете они теперь за крупным бизнесом начнут гоняться? Нет, они придут за обычными предпринимателями.
+
+61
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
10 вересня 2019, 21:33
#
ОБЭП вам в подарок! Т.е. товар не продал а уже вызывают. Блин, ну не думал, что зеля такой профан в малом бизнесе. Может зеля предложит и механизм компенсации рабочего времени и ущерба при отсутствии предпринимателя на рабочем месте если его обвинили не законно и т.д. или это работает только против предпринимателя? Разочаровал ты меня. Походи как Лукашенко и поспрашивай у людей если нет опыта.
+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
10 вересня 2019, 21:35
#
Bischof  это я не Вам.
+
+20
Kanarej
Kanarej
10 вересня 2019, 23:33
#
Зеля скорее всего этот законопроект в глаза не видел :))
+
0
Тони Райт
Тони Райт
12 вересня 2019, 11:57
#
Угу, а столько надежд было у альтернативно одаренных...
сходите лучше полечитесь у столяра, это как раз вашем стиле.
+
+62
Oleksandr Sb
Oleksandr Sb
11 вересня 2019, 8:31
#
Где они нашли столько депутатов, которые не знают что такое настоящий кэшбэк? Эти идиоты похоже даже википедией не умеют пользоваться...
+
+15
locustsucol
locustsucol
11 вересня 2019, 15:26
#
Очі бачили що обирали.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися