Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 серпня 2019, 14:55

Нового голову Укрексімбанку підозрюють в офшорній діяльності

Мінфін і НБУ перевіряють причетність новообраного голови наглядової ради Укрексімбанку до офшорного бізнесу оточення Януковича. Повідомляється, що він не задекларував кіпрську компанію Geolog Oil&Gas Trading Limited, пише DW.

Мінфін і НБУ перевіряють причетність новообраного голови наглядової ради Укрексімбанку до офшорного бізнесу оточення Януковича.
Фото: obozrevatel.com

Що відомо

Повідомляється, що Торстен Пауль вказав у декларації при працевлаштуванні в Укрексімбанк, що працює на віденську компанію Geolog Oil and Gas Trading GmbH Торстен. За 2018 рік на посаді виконавчого директора він заробив 5,3 млн грн.

При цьому новий голова Укрексімбанку не вказав, що володіє кіпрською фірмою, яка майже повністю повторює назву австрійської компанії під його керівництвом Geolog Oil & Gas Trading Limited.

На письмовий запит про призначення кіпрської компанії Пауль не відповів. Без відповіді залишилося питання про бенефіціара компанії — особи, що одержує доходи від її діяльності, т. к. бенефіціаром і номінальним власником бувають різні люди.

Що кажуть в НБУ та Мінфіні

Перший заступник голови НБУ Катерина Рожкова, коментуючи цю інформацію зазначила, що у НБУ є застереження не тільки до членів наглядової ради Укрексімбанку. «Пропоную дати нам час зробити свою роботу якісно і прийняти виважене і правильне рішення», — сказала Рожкова.

У свою чергу, міністр фінансів Оксана Маркарова у коментарі DW сказала, що міністерство направило запит на членів наглядової ради для з'ясування цієї інформації, а також в НБУ і НАПК.

Читайте також: НБУ відхилив кандидатури більшості членів ради Ощадбанку

«Ми очікуємо на результат і відповідно реакцію наглядової ради і НБУ на цю ситуацію, яка турбує нас, адже висока репутація та незалежність членів ради дуже важлива для реформи державного банкінгу», — запевнила Маркарова.

Нагадаємо, Торстен Пауль був обраний головою наглядової ради державного Укрексімбанку 8 липня.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися