Мінфін - Курси валют України

Встановити
16 квітня 2019, 13:13

Фонд гарантування розпочав виплати кредиторам ВТБ Банку

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив реєстр підтверджених вимог кредиторів ліквідованого ВТБ Банку і почав виплати кредиторам другої черги. Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб затвердив реєстр підтверджених вимог кредиторів ліквідованого ВТБ Банку і почав виплати кредиторам другої черги.
Фото: finclub.net

Що відомо

  • Повідомляється, що в другій черзі — вимоги кредиторів на 3,978 млн грн. 
  • Після погашення вимог кредиторів другої черги Фонд вирішив погасити свої вимоги до банку, що відносяться до третьої черги, в обсязі 953,490 млн грн.
  • Виплати проводяться в безготівковій формі шляхом перерахування коштів на рахунки кредиторів за рахунок коштів, отриманих в результаті ліквідації банку та реалізації його майна у встановленій законодавством послідовності.

Читайте також: Українська «дочка» розорила ВТБ Банк на 263 мільйона

Нагадаємо, згідно з законом «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб», до другої черги відносяться грошові вимоги щодо заробітної плати працівникам, що виникли до прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку;

Кредитором третьої черги є Фонд гарантування вкладів. 

ВТБ Банк був віднесений до категорії неплатоспроможних 27 листопада 2018 року, а вже 18 грудня банк відправили на ліквідацію.

21 грудня ФГВФО почав виплату майже 1 млрд грн вкладникам ВТБ Банку.

Коментарі - 1

+
+15
Audentes
Audentes
18 квітня 2019, 1:32
#
во второй очереди — требования кредиторов на 3,978 млн грн.

Не просто кредиторов, а трех сотрудников, судя по размерам требований, высокопоставленных, которые так заработались, что забыли получить зарплату. Даже в командировках были в августе-сентябре 2018 года в офисе БМ банка, предлагая его клиентам размещать средства в ВТБ.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися