Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 квітня 2019, 13:12

ФГВФО призупинив виплати вкладникам банку Хрещатик

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив виплати вкладникам банку Хрещатик. Про це йдеться в повідомленні Фонду.

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб призупинив виплати вкладникам банку Хрещатик.
Фото: epravda.com.ua

Із чим це пов'язано

  • Апеляційний адміністративний суд не задовольнив скаргу НБУ, Фонду гарантування вкладів фізичних осіб та уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку Хрещатик.
  • З огляду на це, виконавча дирекція Фонду з метою збереження активів банку та запобігання втрати їх вартості, а також для захисту прав вкладників та кредиторів банку подовжила повноваження уповноваженої особи Фонду на ліквідацію банку Хрещатик - Марини Славкіної до прийняття остаточного рішення у справі або до погодження Нацбанком нових керівників банку та видачі ліцензії на здійснення банківської діяльності КБ «Хрещатик».

Враховуючи ситуацію, що склалася, виконавча дирекція Фонду прийняла рішення призупинити виплати вкладникам банку Хрещатик гарантованої суми відшкодування.

Раніше «Мінфін» повідомляв, що Фонд призупинив виплати вкладникам банків Капітал та Преміум.

Коментарі - 2

+
0
Qwerty1999
Qwerty1999
3 квітня 2019, 13:35
#
«до согласования Нацбанком новых руководителей банка и выдачи лицензии на осуществление банковской деятельности КБ «Хрещатик».»

В ЗУ «О банках и банковской деятельности» не прописан регламент возврата банковской лицензии банкам, у которых отозвана банковская лицензия, а отзыв этой лицензии оспорен в судебном порядке.

Поэтому писать такую глупость сотрудникам ФГВФЛ не следовало.
+
0
SOR
SOR
4 квітня 2019, 13:30
#
А що то було?
Мертвые с косами стоят и тишина.
Эту преступную схему лично я еще не расшифровал.
Искренне.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися