Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 жовтня 2018, 20:17

Moneyveo розповіли, як борються з шахрайством

З липня цього року компанія Moneyveo почала активну перевірку своєї системи, а також аудит компанії. А в жовтні проведе додаткову перевірку співробітників, особливо тих, хто має доступ до бази даних, повідомляє прес-служба компанії.

З липня цього року компанія Moneyveo почала активну перевірку своєї системи, а також аудит компанії.
Фото: newsroom.kh.ua

«Компанія активно співпрацює з правоохоронними органами, направляє по кожному випадку виявленого та можливого шахрайства заяви до поліції», — зазначили в Moneyveo.

У компанії зазначили, що видають кредити тільки фізичним особам на особисті потреби. Про жодні підприємців мова не йде. В кожному випадку проводиться перевірка обставин укладення кредитного договору онлайн.

Як тільки виникають сумніви, що саме конкретний позичальник особисто брав кредит — кредит списується не чекаючи перевірки правохоронними органами, заява до органів направляється одночасно для встановлення особи шахрая.

У всіх 100% таких випадків в УБКІ, МБКІ, ПВБКІ направляється інформація письмово з проханням змінити кредиту історію особи, яка стала жертвою шахрайства.

У Moneyveo зазначили, що випадків шахрайства співробітниками компанії не зафіксовано.

«Ми посилили систему внутрішньої скорингової системи. Ми використовуємо послугу скорингу від провідних телеком-провайдерів – Київстар та Vodafone. Ми оперативно створили сайт antifraud.moneyveo.ua, на якому кожен, хто вважає, що став жертвою шахрайства може залишити свої дані і ми зв`яжемось з ним. Ми першими в Україні запустили сервіс (додаток) по верифікації даних платіжних карток Instantor (bank API provider). Такого не має жодна фінансова установа країни», — зазначили в компанії.

Крім того, в компанії дали кілька порад, як не стати жертвою шахраїв:

  • Якщо ваші персональні дані розміщені на відкритих ресурсах, то рекомендується перевіряти доцільність цього розміщення.
  • Важливо зазначити, що має місце легкодоступность персональних даних у відкритих джерелах, якими можуть скористатися злочинці.
  • Якщо ваші дані потрібні замовникам тендерів, як учасника тендеру, рекомендується уважно вивчати, які саме документи запитує замовник, а якщо що — звертатися в поліцію.
Автор:
Роман Мирончук
Редактор стрічки новин Роман Мирончук
Пише на теми: Економіка, фінанси, банки, криптовалюти, інвестиції, технології

Коментарі - 13

+
+43
ballistic
ballistic
24 жовтня 2018, 20:26
#
Шахрайська система бореться з шахраями :)
+
+10
vladymyrkiev
vladymyrkiev
24 жовтня 2018, 20:35
#
«… Если ваши персональные данные размещены на открытых ресурсах, то рекомендуется проверять целесообразность этого размещения...»

Это личное дело человека публиковать или нет персональные данные. Из-за какой-то несчастной ФК человек должен отказываться от участия в тендерах? Бред… И проблема кредитора, что его процедура верификации с дыркой. Не можешь доказать, что выдал деньги именно этому человеку — признавай как безнадёжная дебиторка и ставь 100% резерв под этот кредит.
+
0
gg1
gg1
24 жовтня 2018, 21:09
#
Почему не написали, как их коллектора звонят случайным людям, которых указали их заемщики «поручителем» и как борются этим?
+
0
Семён Семёныч
Семён Семёныч
27 жовтня 2018, 19:21
#
Отборной матючней.
+
+10
hanter5
hanter5
24 жовтня 2018, 21:11
#
Ой не смешите, какие правоохранительные органы это все пугалки, можете смело брать кредиты и не отдавать кроме звонков ван ничего не будет
+
0
Вадим Смоленский
Вадим Смоленский
24 жовтня 2018, 21:17
#
Никогда там не регился — но приходили письма о том, что с указанием моей почты человек пытается взять кредит, ему отказали.

Так у меня вопрос — что это за контора, у которой можно участвовать в системе без подтверждения конкретного e-mail?
+
0
Семён Семёныч
Семён Семёныч
27 жовтня 2018, 19:21
#
А чем ты докажешь, что твое мыло это твое мыло?

+
+43
AleksandrBank
AleksandrBank
24 жовтня 2018, 22:06
#
Много жалоб по данной компании, когда человек сам не брал кредит, а на него оформили без его ведома
Компания пока не особо борится с этии
+
+33
Алексей Альбещенко
Алексей Альбещенко
25 жовтня 2018, 9:57
#
Скажу больше, мне кажется они сами же и организовывают это. У меня знакомый никогда не брал там кредита. В какой то момент, ему пришла СМС что он должен Манивео что то около 1500 грн. Потом 2000, потом 2500… и т.д. СМС, звонки, угрозы… Он написал несколько заявлений в милицию, писал с адвокатом письма в контору Манивео — все бестолку. Естественно в УБКИ у него уже плохая КИ! И тут ему предлагают, с барского плеча, погаси хоть 1000 грн и мы отствнем. И что, он погасил только что бы избавится от головняка. Так что вот такая схема мошенничества.
+
+29
barbav
barbav
25 жовтня 2018, 8:27
#
Эту шарагу нужно разогнать, а организаторов посадить.
Кредиты должны выдавать только банки, а не мошеннические лохотроны под 700% годовых еще и без физической верификации заемщика.
+
+15
AnnaK2
AnnaK2
25 жовтня 2018, 11:49
#
Ось скільки вже може бути цієі брехні???? Компанія Манівео сама створює фейкові кредити щоб затягнути в цю кредту кабалу більше людей… Звісно кожен краще відасть своі 1-3 тис.грн щоб його не турбували колектори ніж буде витрачати десятки тисяч на послуги адвоката та суди щоб відновити справедливість… Ось так і живемо, з народу знущаються, а ми все терпимо…
+
0
Семён Семёныч
Семён Семёныч
27 жовтня 2018, 19:19
#
Що до кожного готового віддати я би не був таким впевненим…
+
0
Zakonipravo
Zakonipravo
19 грудня 2018, 22:44
#
Почитайте свежачка https://tech.liga.net/technology/interview/seo-moneyveo-v-etom-godu-my-vydali-kreditov-na-3-mlrd-grn
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися