Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 червня 2018, 8:16

МОЗ опублікувало новий реєстр цін на «Доступні ліки». Список

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало новий орієнтовний реєстр граничних оптово-відпускних цін на «Доступні ліки». Про це йдеться в повідомленні прес-служби міністерства.

Міністерство охорони здоров'я України опублікувало новий орієнтовний реєстр граничних оптово-відпускних цін на «Доступні ліки».
Фото: akzent.zp.ua

«Нагадуємо, що референтні ціни на лікарські засоби визначаються на основі даних про зареєстровані ціни, а саме як медіана зареєстрованих цін для кожної лікарської форми в перерахунку на певну добову дозу (DDD) відповідно до рекомендацій ВООЗ з переліку МНН, отриманих з офіційних джерел уповноважених державних органів референтних країн», — зазначено в повідомленні.

Референтні країни, з цінами яких порівнюються ціни на ліки в Україні — це Польща, Латвія, Словаччина, Угорщина, Чехія.

Зазначається, що реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню через програму «Доступні ліки», оновлюється двічі на рік — у січні і в липні.

Читайте також: Скільки коштує лікування за кордоном

До часу прийняття нового переліку лікарських засобів в програмі є чинним попередній реєстр.

Оновлену редакцію реєстру граничних оптово-відпускних цін на лікарські засоби МОЗ має опублікувати 2 липня 2018 року.

Слідкуйте за цікавими і ексклюзивними матеріалами «Мінфіну» в Telegram

Коментарі - 1

+
0
valera051952
valera051952
27 червня 2018, 8:53
#
Это все замыливание глаз. Я больной диабетом пользовал покупал за свои утром Диабетон МР 60 в списке его бесплатно нет надо доплачивать 85 гривен. Вместо него предлагают опять же платно с доплатой в 45 гривенюь Диглизид МР 60. Днем и вечером пил Сиофор 850 в списке его нет предлагают Глюкафаж 850 правда бесплатно, он он наш и плохой очистки.Так и с препаратами от гипертонии. Человек не может по этой программе приобрести бесплатно или хотябы со скидкой 50% те препараты которые он принимал покупая их за свои деньги, а должен приобретать то что им не нужно и плохого качества.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися