5 років співпраці і закриття рахунку без пояснень
Приблизно два роки тому відкрив ФОП і також обрав monobank для обслуговування. Користувався їхнім ФОП-рахунком, усі операції були прозорими та законними. Протягом цього періоду все працювало стабільно і без зауважень.
Проте в один момент мій рахунок було закрито без чітких пояснень причин. Конкретної інформації щодо підстав такого рішення я не отримав. Після кількох років співпраці та довіри до банку така ситуація стала дуже неприємною несподіванкою.
Вважаю, що навіть за наявності внутрішніх політик чи процедур банк має надавати клієнтам зрозумілі пояснення, особливо якщо йдеться про багаторічного клієнта.
Розчарований таким підходом до постійних клієнтів.
Проаналізувавши дані з різних джерел, банк вирішив відмовити в обслуговуванні
Конкретну причину не розкриваємо через внутрішню політику
Банк працює відповідно до умов та правил, з якими ви погоджувались під час відкриття картки:
10. Заключні положення
10.4.1. Договір може бути розірвано за ініціативою однієї із Сторін
Шкодить
Якщо не встигнете внести його вчасно — нарахуються подвійні відсотки та штраф.
Щоб уникнути цього, вносьте щомісяця платіж — 4% від боргу.
Так зможете вчасно погашати борг без зайвих витрат 🙌
Приховане скорочення пільгового періоду при переході на Iron — мінус 13 000 грн
Виявилось, що при переході пільговий період тихо скоротився з 2 місяців до 1. Ця інформація була побіжно зазначена серед десятків інших параметрів. Жодного окремого попередження. Жодного виділення. Жодного «УВАГА: ваш пільговий період скорочується вдвічі».
Результат: у лютому 2026 мені списали 12 910 грн процентів. Я весь січень не підозрював, бо:
— додаток НЕ показує на головному екрані що нараховуються проценти
— екран виглядає однаково — що з пільгою, що без
— push-повідомлення — єдиний канал «інформування», який легко пропустити
Окремо про шантаж кредитною історією. Банк фактично ставить перед вибором: або плати вигадані проценти, або ми зіпсуємо тобі кредитну історію. Роками будуєш бездоганну репутацію позичальника — і банк використовує це як важіль тиску, щоб ти мовчки заплатив за їхні маніпуляції. Це не партнерські відносини — це вимагання.
Звернувся в підтримку — відмовили повертати гроші. Оператор IRON попросив «не звертатися до НБУ та соцмереж» (що саме по собі показово). Банк визнав проблему інтерфейсу — «зафіксували ідею щодо поліпшення» — але гроші повертати відмовився.
Найцікавіше: працівник банку в переписці прямо написав, що деякі функції не розробляються, тому що це невигідно банку. Тобто відсутність індикації процентів на головному екрані — не баг, а фіча. Банку вигідно щоб ви не бачили що проценти капають.
Подав скаргу в НБУ та письмову претензію. Заради 300 доларів процентів банк готовий втратити клієнта з ідеальною кредитною історією, який приносить ~100$/міс комісій. Бізнес-логіка зрозуміла тільки якщо таких клієнтів як я — тисячі, і це системна практика заробітку на прихованих процентах.
Будьте уважні при переході на Iron/VIP тариф — вам тихо погіршать умови під виглядом покращення.
Хочемо пояснити: під час переходу на IRON умови відображаються в застосунку на кількох етапах — зокрема тривалість пільгового періоду (1 місяць), процентна ставка та інші особливості картки. Підтверджуючи оформлення, клієнт погоджується з цими умовами.
Пільговий період за IRON становить 1 місяць і діє з моменту першого використання кредитного ліміту. Якщо заборгованість не погашена повністю до його завершення — відсотки нараховуються згідно з тарифом.
Ми також надсилали нагадування в застосунку про завершення пільгового періоду та дату погашення
Відсотки нараховані правильно за умовами продукту, тому повернути їх не можемо💛
Деньги в банке есть, но на счет не зачисляют. Технический сбой и беспомощная поддержка.
Обратился в поддержку monobank. Операторы подтвердили: деньги в банк поступили, они их видят. Однако на балансе карты и в выписке сумма не отображается.
Вместо того чтобы передать проблему техническим специалистам для ручного зачисления, поддержка уже несколько дней гоняет меня по кругу: «удалите приложение, подождите час, установите заново». Я сделал это трижды! Результата ноль. Деньги зависли внутри банка, и я не имею к ним доступа.
Подобный сервис недопустим для банка, который позиционирует себя как самый технологичный!
Обов'язково пропрацюємо з колегами помилки
Кошти були успішно зараховані в день переказу
Наразі колеги написали вам в месенджер, для уточнення інформації по відображенню даних у застосунку
Быстро и качественно дали ответ на вопрос
Подяка
«Служба турботи» Monobank працює за скриптами та ігнорує офіційні виписки про дохід.
Замість адекватної відповіді, мені почали розповідати про «вигоду безкоштовної комуналки в додатку», якою я навіть не можу скористатися в Польщі. На вимогу надати номер скарги, оператор просто тягнув час, посилаючись на регламент у 3 дні.
Дійсно, на рішення впливає багато різних факторів
Наразі бачимо, що вчора ліміт було встановлено
Також, обов'язково перевіримо діалоги з колегами та надамо вам зворотний зв'язок
Перепрошуємо за незручності
Недобросовестный
Всегда всем говорил что моно лучший. А тут…
Короче мурыжат и внятного ничего не говорят. С горем пополам выбил с них письмо с конкретикой, обещали прислать в течении рабочего дня. Вот жду как старуха у разбитого корыта. Теперь наверно мои отношения с моно банком будут окончены навсегда. Вот такая история
Написали вам в особистих повідомленнях, для уточнення інформації
Банк не надає кредитні канікули військовослужбовцям
Розуміємо ваше бажання оформити канікули якнайшвидше.
Перелік документів встановлений Міноборони та НБУ — потрібна довідка за Порядком №413 або форма №12 про участь в АТО/ООС/обороні з 24.02.2022.
Тільки отримаєте довідку — відправляйте, і ми одразу почнемо розгляд пільги 🙏
Игорю премию, пожалуйста!
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Подяка за лояльність, якість і професіоналізм
Дякуємо❤️
МОНО БАНК САМИЙ НАЙКРАЩІЙ
говар! Звернувся до Моно с питання що до повернення. Кажу відверто-всю переписку, скріни
відправив до банка, ДУЖЕ ЧУТЛИВІ МЕНЕДЖЕРИ, всю
інфу яку мають можливість передати — передавали
звьязок з банком міттевий, відповіді не «камьяні» а з повагою та співчуттям! Сподіваюсь що все пройде
гладко, чуть вже повернули
Дякуємо❤️
Як я без вас жила
Я дуже вдячна за те, що з самого початку планування моєї подорожі вони були поруч, відповідали на всі питання, допомогли підібрати квитки, все забронювати, заповнити всі документи, дати підказки, зареєструвати квитки, змінити багаж і ще дуже багато тонких деталей і моментів, які полегшили мою поїздку.
Завжди на звʼязку, допоможуть, я просто в захваті з вашої командної роботи. Хочу, щоб якомога більше людей про вас дізнались, що ж така послуга.
Так приємно, що наші сервіси виходять на нові рівні, які доступні абсолютно кожному!
Благодарность
Дякуємо🫶🏻
Відгук стосовно роботи служби підтримки Monobank
Розблокування рахунків
Окремо хочу подякувати Валентину, з номером 11069, а також Артему, який виходив зі мною на відеозвязок, Ярославі і пану Гороховському, який також спілкується зі своїми клієнтами, підписниками і точно робить великий вклад у розвиток монобанку в Україні)!
Дякуємо, що поділилися своїм досвідом🫶🏻
Шахрайство на «Монобазарі»
Додатково проводимо перевірку
За результатами надамо вам зворотний зв'язок
Банк меня оборал
Ми самі таких операцій не робимо. До нас приходить запит від банку торгової точки, і тоді списується сума
Зараз гроші в резерві — їх тримає банк торгової точки, де ви платили
Якщо протягом 11 днів вони не надішлють запит на списання, то на 12 день сума сама повернеться на карту. Або банк може скасувати операцію — тоді гроші повернуться раніше
Якщо на 12 день сума не повернулась, напишіть нам — будемо оскаржувати платіж через платіжну систему
Монобанк — це не банк, а *** кантора
Коли вам дзвонить наш працівник, він називає код, який ви бачите у застосунку monobank. Для безпеки ваших коштів не діліться цими даними і не давайте нікому свою картку.
Якщо ви спілкуєтесь з кимось, хто видає себе за mono — не робіть переказів і не давайте жодних даних 🙏
Для уточнення інформації, написали вам в особистих повідомленнях
Monobank непорядочный банк
Открывала дебетовую карту, банк каким — то образом, без информирования, открывает кредитную. Она не нужна, закрыть сама не могу, в поддержке не помогают.
Пожалуйста, подскажите выход из ситуации.
У mono чорна картка основна — при оформленні можна ознайомитись з умовами. По ній можливий кредитний ліміт.
Не потрібен ліміт? Не користуйтесь — платити не треба.
Або встановіть ліміт 0 грн в застосунку.
А за бажанням можна додатково відкрити білу дебетову картку.
Зараз ваше звернення вже в роботі, колеги повідомили строки.
Ще додатково перевіряємо консультацію в чаті.