Mono не оновлює данні вчасно для УБКІ
06.04.2026 оформив розстрочку, яку досткроково закрив вже 30.04.2026, в травні виявив, що в УБКІ ця розстрочка світиться, як відкритий кредит.
В підтримці монобанку сказали, що інформація в УБКІ оновиться через 33 дні, що дивно, бо відповідно до ст. 9 ЗУ «Про організацію формування та обігу кредитних історій» — «Стосовно кредитних правочинів, на які поширюється дія Закону України „Про споживче кредитування“, Користувач передає інформацію до Бюро не пізніше двох робочих днів з дня укладення кредитного правочину або зміни інформації про суб'єкта кредитної історії, визначеної пунктами 1 і 2 частини першої статті 7 цього Закону.»
На мої прохання прискорити цей процес мені відповіли, що це неможливо саме технічно.
На 33ій день я звернувся до банку, бо інформація в УБКІ так і не оновилась, на що мені відповіли, що ще 3 дні потрібно зачекати.
Через 3 дні мені скажуть ще 333 дні зачекати?
На мої прохання прискорити процес банк не реагує.
Дуже сумно, що одна така ситуація похитнула довіру до банку.
Більше жодних розстрочок в них не відкриватиму.
Скріни переписок з техпідтримкою, номера договорів і тд можу надати
Дійсно, в УБКІ статус оновлюється не миттєво, він має змінитись на «закритий» через 33 дні.
Наразі питання в роботі, потребуємо більше часу та розбираємось.
Також додатково передали на прискорення вирішення, очікуйте зворотний зв'язок🙏🏻
Банк ***
На жаль, зараз шахраї стали активнішими: можуть писати з фейкових акаунтів, дзвонити нібито від банку або надсилати підроблені посилання.
Нагадуємо: наші співробітники ніколи не питають ПІН, CVV, пароль із SMS чи термін дії картки, не просять переказувати кошти на «безпечні рахунки».
Ми зацікавлені у захисті своїх клієнтів від шахрайських дій, тому кожного дня вдосконалюємо наші процеси та робимо все можливе для боротьби з такими схемами, а також співпрацюємо з правоохоронними органами🙏
Додатково відписали вам тут в особисті повідомлення для перевірки.
Подяка оператору Валерію за допомогу!
Завдяки таким фахівцям хочеться користуватися послугами вашого банку
Додатково відписали вам тут в особисті повідомлення, перегляньте, будь ласка🙏
Клієнт сервіс
Раді, що залишили приємні враження 😊
клоунада з нескінченими папірцями
На скарги — нуль реакції. Все ще перевірки. Я не буду чекати відмови, сам закрию. Просто все дістало.
Такий підхід призводить лише до ще більшого переходу в тінь. І не тому, що мені є що ховати, а тому що мене не є** постійно проходити кола пекла з бюрократією.
Для того, щоб не було відмазок у банку чи сумнівів у тих, хто це читатиме: я успішно підтвердив операціі двічі, третя перевірка це вже занадто.
Перевірку банки проводять лише у виняткових випадках для виконання вимог законодавства.
Дбаємо, щоб усе пройшло максимально швидко. Додатково написали вам в особисті 🙏
Виписка з рахунку
Це нас дуже мотивує
Не зачислят платежы с самих терминалов МОНОБАНЕ
Поповнення через наш термінал самообслуговування зараховується на картку майже миттєво. А комісія може стягуватися при поповненні карток інших банків.
Залишили вам повідомлення в особистих, щоб розібратися 🙏
Дякую за допомогу
Нам дуже приємно 🙌
Коханий Monobank
Цінуємо це ❤️
Користувач не надав докази на запит адміністрації сайту, які підтверджують, що він є клієнтом або користувався послугами даного банку.
Дякую!
Дякую, що поділились 🫶🏻
monobank нараховує незаконні відсотки зниклому безвісти військовослужбовцю та ігнорує закон!
14.09.2025 року (коли брат уже понад місяць безперервно перебував на військовій службі) на його ім'я в АТ «УНІВЕРСАЛ БАНК» (monobank) було відкрито картку з кредитним лімітом 2 500.00 грн. Договір № 26207360294837.
Станом на травень 2026 року банк вимагає повернути за цією карткою 18 653.50 грн! Понад 16 000 грн — це незаконно нараховані банком відсотки, комісії та штрафи за період його служби.
На мою офіційну заяву-заперечення та надані документи про службу брата банк надіслав шаблонну відписку про те, що «суму боргу зафіксовано коректно», а документи не нададуть через «банківську таємницю». Банк повністю ігнорує імперативну норму ч. 15 ст. 14 Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», яка категорично забороняє нарахування відсотків та штрафів військовим.
Офіційну скаргу до Національного банку України (НБУ) разом із копією безпідставної відмови банку та витягом з УБКІ вже відправлено, перевірка регулятора буде запущена.
Вимагаю від керівництва monobank негайно втрутитися в ситуацію, припинити свавілля щодо родини захисника України, провести повний перерахунок заборгованості, повністю списати незаконні 16 153.50 грн відсотків та оновити дані в УБКІ, залишивши до сплати виключно фактично використане тіло кредиту в межах ліміту!
Банк діє в рамках законодавства та має дотримуватись банківської таємниці.
За вашим запитом буде надана офіційна відповідь, просимо очікувати на зворотний зв'язок.
Отменное обслуживание, впечатлён отношением операторов к клиентам
Працюємо для вас ❤️
MonoBank відмовляє в обслуговуванні військовослужбовцям ЗСУ
А зараз виникла необхідність отримувати грошове забезпечення у військовій частині. Вирішив відкрити знову рахунок. В анкеті заповнив про себе відомрсті. І мені було відмовлено в обслуговуванні.
Причина: ми проаналізували з різних джерел що ви відноситеся до ризикованої категорії громадян, тому без вказання причини ми відмовляємо Вам у обслуговуванні у нас.
А нічого що я зараз на Передку на підвалах здоров’я своє відлаю??? Свині ви зажерливі, а не банк! Тепер якщо я служу в ЗСУ то зі мною навіть діла банк не хоче мати 😡
Ми стараємось розглядати кожен випадок індивідуально, та рішення щодо обслуговування приймається на основі багатьох факторів та перевірок.
Зараз статус переглянули, тож рекомендуємо спробувати пройти реєстрацію повторно 🙂
Унижают и оскорбляют своих клиентов!
Перевірку надходжень банки проводять лише у виняткових випадках, щоб виконувати вимоги законодавства.
Хочемо уточнити деталі, тому залишили вам повідомлення в особистих 🙏
Гарна робота оператора, оперативно вирішили питання
Некоректна робота веб інтерфейсу Моно — відмова у наданні критичності через технічну проблеми банку
Вже досить давно присутня суто технічна проблема, без рішення на стороні Моно.
Саме ця технічна «недієздатність» призвела до відмови у наданні критичності ТОВ.
1. Спотворення даних у виписці:
При надходженні валюти від іноземного контрагента, веб-інтерфейс Monobank у валютній виписці відображає операцію так, наче ТОВ перерахувало кошти саме собі. Справжнього відправника у фінальній виписці не видно.
2. Приховування розподільчого рахунку:
Банк повністю заблокував відображення транзакцій через розподільчий рахунок (рахунок 2603), ви не зможете побачити хто насправді вам перерахував кошти.
3. Відсутність доступу до SWIFT-документів: У веб-інтерфейсі для ЮО відсутня технічна можливість самостійно вивантажити повноцінну SWIFT-інструкцію, де вказано реального іноземного відправника коштів, а підтримка не дає жодної гарантії що це можливо взагалі.
4. Слабка служба підтримки Monobank для бізнесу дослівно:
«Передали запит на формування виписки, при можливості формування надамо вам на вашу підв'язану пошту протягом доби, але відсутня можливість на даному етапі щось гарантувати»
При формуванні деяких довідок можуть бути певні технічні нюанси у веб-версії. Але за запитом ми можемо сформувати потрібний документ або виписку з необхідними даними.
Також перевіримо спілкування з підтримкою та консультацію. Колеги напишуть вам після перевірки 🙏
Монобанк хороший банк, но поддержка сильно кошмарит.
Ещё один кошмар от поддержки Монобанка: мне в приложение пришло уведомление о том, что я могу на своей кредитке, точно уже не помню, но больше чем 100 000 гривен льготного лимита активировать, я их активировал, затем обратился в поддержку, чтоб узнать условия в течении скольких дней их надо погашать. Поддержка ответив на вопрос, тут же отменила мой кредитный лимит.
ВЫВОД: НЕ В КОЕМ СЛУЧАЕ НЕ СВЯЗЫВАЙТЕСЬ С ПОДДЕРЖКОЙ МОНОБАНКА, ПЫТАЙТЕСЬ РЕШИТЬ ПРОБЛЕМУ БЕЗ НЕЁ, А ЕСЛИ УЖЕ ПРИШЛОСЬ СВЯЗАТЬСЯ С ПОДДЕРЖКОЙ МОНОБАНКА, ТО ЗАРАНЕЕ ПОДУМАЙТЕ, ЧТО ИМ В ЧАТЕ ПИСАТЬ.
Ми перевіримо дії колег та відпишемо вам 🙏
Хочу Щиро по Дякувати працівнику Монобанк у додатку Watsap за допомогу та професійний рівень який бездогано показує професійну компетентність у виконанні своїх обовьязків та головне розуиіння народу та людей
Вдячні за теплі слова ✨
Повторне підключення дитячої картки
Нам дуже приємно 🙌
Відмінно
На жаль, шахраї зараз стали активнішими: можуть писати з фейкових акаунтів, телефонувати нібито від банку чи надсилати підроблені посилання.
Нагадуємо: ми ніколи не телефонуємо і не запитуємо ПІН-код, CVV, пароль із смс та не просимо переказувати кошти на «безпечні рахунки».
Зі свого боку робимо все можливе, щоб боротися з такими схемами 💪